Word jij een praatmaat?

Wil jij je inzetten voor het jongerenwelzijn in deze coronatijd door een luisterend oor te bieden aan of om een babbeltje te doen met jongeren die daar nood aan hebben? Dan ben jij de geknipte praatmaat!

Jongeren hebben het tijdens deze coronapandemie niet makkelijk. Het belangrijkste in hun jonge leven – vrienden en school – wordt serieus aan banden gelegd. En hoewel jongeren flexibel zijn, voelen velen zich eenzaam nu ze niet meer samen kunnen komen, naar de les kunnen gaan, met elkaar kunnen studeren, …
Het Lokaal Bestuur en OCMW Laarne zet diverse acties op om jongeren te ondersteunen. Zo bieden ze studie- en werkplekken aan. Maar ze willen ook inzetten op het morele welzijn. Daarom zijn ze op zoek naar mensen met een psychosociale achtergrond zoals bijvoorbeeld psychologen of therapeuten (in opleiding of met pensioen). Bedoeling is dat zij zich op afgesproken tijdstippen beschikbaar stellen om met studenten te praten die aan het blokken zijn. Kortom, je wordt hun ‘praatmaat’.
Wil jij je graag inzetten voor het welzijn van de Laarnse studenten? Meld je dan als praatmaat via sociaalhuis@laarne.be of 09 365 46 90.

Gepubliceerd opwoensdag 31 mrt 2021 om 15:50