Wereldrecord hinkelspel

Als kindvriendelijke gemeente gaven we tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 19 april 2023 de Kasteeldreef en andere locaties in de buurt voor 1 namiddag aan de Laarnse kinderen en jeugd als speelterrein.

Er waren heel wat leuke buitenspeelactiviteiten, maar wie aanwezig was, moest vooral veel tekenen! We probeerden immers het wereldrecord van het langste hinkelspel te verbreken! Vele kleine en grote helpende handen kwamen opdagen om de uitdaging aan te gaan. 

Jawel, het is ons gelukt! Vanaf nu mag Laarne zich recordhouder noemen van het langste hinkelspel ter wereld. Na een paar uur vakjes  tekenen was het dorp van Laarne omgetoverd tot een aaneengesloten hinkelspel van stoepkrijt. Onder toeziend oog van een notaris werd het hinkelspel officieel opgemeten en bleek 1868 m (een verbetering van het record met ruim 300 meter)! De recordpoging kon op heel wat media-aandacht rekenen.

Dank aan alle helpende handen (gemeentediensten, lokale verenigingen, kinderen, jongeren en ouders) die enthousiast meewerkten aan deze uitzonderlijke prestatie!