Weesgedichten

Melopeegedicht vond adoptieraam

In het kader van de Poëzieweek 2022, die loopt van 27 januari tot 2 februari, gaan honderden #weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Weg met dat - onterecht - saaie imago van poëzie! Hoe? Door de straten in cultuurregio Dijk92, dus ook Laarne, te overspoelen met gedichten, aangebracht op ramen aan de straatkant.

In Laarne vonden de 21 gedichten van de Poëzieprijs Melopee Laarne, editie 2021, allemaal een adoptieraam. Dank aan de adoptieouders! Vormgevers Wendy Christiaens en Leen Huysmans zijn volop bezig om de gedichten aan te brengen. Je kan ze tijdens de Poëzieweek gaan ontdekken. Hiervoor zal je via deze pagina een route vinden. 

Peter van dit prachtproject is Zelenaar Stijn De Paepe.
De actie #Weesgedichten wordt gedragen door de bibliotheken van Aalst, Brugge, Genk, Hasselt, Kortrijk, Mechelen, Oostende, Turnhout, de Wase bibliotheken (Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht) en de bibliotheken van regio Dijk92 (Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele). 

Gerelateerde onderwerpen