Participatieproject Kalken

Na het succes van het participatieproject aan ’t Zand, nam de gemeente het initiatief om ook in Kalken een kunstproject op te starten. Doelstellingen van het project: de plakpaal voor de kerk in Kalken doen vergeten en de bevolking in contact brengen met kunst en kunstenaar.

In het najaar van 2011 werd een eerste stap gezet voor de opstart van het project: bewoners werden uitgenodigd om kennis te maken met elkaar en met het project. Het is immers de bedoeling dat het beeld past in Kalken. Niet enkel moet er een band zijn met de gemeente, het beeld moet ook gedragen worden door de Kalkense bevolking.

kalkenbeeldNa het bekijken van de inzendingen, besloot de bevolking in zee te gaan met kunstenaar Johan Parmentier (www.johanparmentier.be). Hij ontwierp speciaal voor dit participatieproject een massieve steensculptuur van Doornikse hardsteen. De band met Kalken en met de plaats waar het beeld zal komen is duidelijk: de hardsteen werd ook gebruikt voor de bouw van de kerk in Kalken. Het sobere beeldhouwwerk past dus helemaal in het verlengde van de omgeving.

Het beeld werd, na overleg met de buurtbewoners, ingehuldigd in de loop van juni 2012.

Inhuldiging beeld kalken (15)
Klik om te vergroten

Laatst gewijzigd op: 24/10/13