Openluchtfototentoonstelling Contrast in 2015

Met een tweejaarlijkse openluchtfototentoonstelling wil Laarne toegankelijke kunst op een zeer laagdrempelige manier laten zien aan een groot publiek. “Contrast” is de allesomvattende titel van deze unieke fototentoonstelling.
Hiervoor konden wij beroep doen op twee briljante fotografen: Walter De Mulder en Britt Vangenechten.
“Contrast” is een confrontatie tussen twee grote kunstenaars, een confrontatie tussen twee werelden. Als extra luik brengt de Laarnse Fotogroep Trefpunt het beste wat hun amateurfotografie sinds 1967 heeft voortgebracht. Hiervoor kan men tijdens het weekend terecht in het leegstaande pastorij-gebouw (van 13 tot 19 u).
De tentoonstelling is vrij toegankelijk en vindt plaats binnen de muren van de intimistische pastorijtuin, Kalkendorp 6 te Kalken. De tentoonstelling start 11 juli 2015 en loopt ten einde op 13 september 2015.

Britt Vangenechten (Olen, °1986), is een jong opkomend talent sinds 2008 wonende te Gent. Daar studeerde ze in 2012 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten af. Haar afstudeerproject ‘Vuurland’, onder mentorschap van Stephan Vanfleteren, handelde over Chili en Argentinië. Dit jaar trok ze in haar eentje naar China om er op beklijvende wijze Shanghai, - de tweede grootste stad ter wereld -, in beeld te brengen.

Britt Vangenechten
© Britt Vangenechten

Walter De Mulder (Gent, °1933) is een meer dan gevestigde (inter)nationale waarde, die een tijdlang in deelgemeente Kalken woonde. Zijn belangrijkste werk is ongetwijfeld “Land en Gezicht in Vlaanderen 1960-
2000”, de kroniek van het landelijk leven. Een boek als tijdsdocument. Foto’s van hem verschenen echter niet alleen in nationale pers, maar evengoed bij Stern of Die Zeit.
Hij werd verschillende malen bekroond, onder andere met een prijs van de World- Press Photo. Voor zijn hele oeuvre ontving Walter De Mulder bovendien de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap.
Een verzorgd fotoboek over de fototentoonstelling wordt te koop aangeboden voor 12 euro.

Foto (c)Walter De Mulder
© Walter De Mulder

Laatst gewijzigd op: 15/09/16

Cultuurdienst

Dienstadres: Keistraat 5
Correspondentieadres: Dorpsstraat 2
9270 Laarne
T 09/365 24 10
jeugd.cultuur@laarne.be