Arte Amanti 2018

Het Arte Amanti Festival opent al voor de 9de keer in Laarne. Dit uniek kamermuziekfestival bestaat dit jaar 9 jaar en opent op vrijdag 2 maart 2018 om 20 uur in de Sint-Machariuskerk te Laarne.

Kaarten:

  • 12 euro: volwassenen
  • 10 euro: 0-18 jaar en 60+
  • 25 euro: familiekaart voor ouders met hun kinderen 

Info en reservatie: Gemeentehuis Laarne, Cultuurdienst, 09/365 24 10 en jeugd.cultuur@laarne.be
Kom gerust langs op de dienst, bel of mail ons en we leggen een kaart voor jou klaar!

Het festival brengt grote sterren naar locaties buiten het reguliere concertcircuit. Naast finalisten van grote internationale wedstrijden en vermaarde kamermuziekensembles biedt het festival ook jong Belgisch talent een podium.

Op het programma staat werk van: Beethoven, Sjostakovitsj en Frank Bridge

Het Busch Trio: Omri Epstein - viool, Matthieu Van Bellen – viool en Ori Epstein – cello.

Dit Trio, vernoemd naar de legendarische violist Adolf Busch, geniet de reputatie een van de beste piano trio’s van hun generatie te zijn. Reeds in 2012 behaalden ze de eerste prijs op de Royal Overseas League Competition in Londen. Ook als solisten wonnen deze drie musici verschillende wedstrijden, maar ze zijn vooral gekend voor hun ongelooflijke passie die zij als trio op het podium brengen. In 2016 brachten ze hun eerste CD uit, die zowel door de pers als door het grote publiek goed werd ontvangen.

In 2015 hebben ze een stage afgewerkt bij het prestigieuze ChamberStudio Mentorship Programma waar ze les kregen van ’s werelds grootste musici. Momenteel is het trio verbonden aan de Queen Elisabeth Music Chapel, waar ze les kregen van het Artemis Quartet.

Jiska Lambrecht

Geboren in 1997, begon ze op 6-jarige leeftijd met viool. Tot 2012 volgde ze les bij Olga Zolotareva, docente aan het Conservatorium in Gent. Sinds 2013 volgt ze les aan de Yehudi Menuhin School in London. In 2011 won ze de eerste prijs op de Internationale vioolwedstrijd “The night in Madrid”. Ze behaalde de eerste prijs op de wedstrijd “Jonge solisten aan zee” in 2014 en volgde masterclasses in Spanje, Italië en Hongarije.

Tentoonstelling

Lak@rt, het kunstcollectief Laarne-Kalken organiseert ter gelegenheid van dit concert een tentoonstelling met locale kunstenaars in de omgeving van de kerk en in het gerestaureerde oud-gemeentehuis

Laatst gewijzigd op: 15/02/18

Cultuurdienst

Dienstadres: Keistraat 5
Correspondentieadres: Dorpsstraat 2
9270 Laarne
T 09/365 24 10
jeugd.cultuur@laarne.be