Klimmen

AANKONDIGING

aan alle klimmers op vrijdagavond!

Beste klimmers,

Om de veiligheid aan de klimmuur te kunnen waarborgen zijn wij genoodzaakt om het aantal klimmers (incl. beveiligers) te beperken tot maximaal 24 personen per klimsessie!

Daarom zullen wij vanaf de eerste klimsessie na de Paasvakantie 2017 (= vanaf vr. 28 april) van start gaan met een wekelijkse “online voorinschrijving” via onze gemeentelijke webshop

Wij hopen op deze wijze alvast een vlotter en veiliger verloop van het “ klimmen op vrijdag” te mogen kennen en danken reeds bij voorbaat voor jullie begrip en verdere medewerking inzake.

UITLEG BIJ HET ONLINE REGISTREREN EN INSCHRIJVEN:

Handleiding voor registratie vind je hier

Handleiding voor online inschrijven oor een activiteit vind je hier

Op vrijdagavond tussen 19u en 21u kan er geklommen worden onder toezicht. LET OP: dit is geen klimles! Er wordt enkel begeleiding voorzien bij problemen en hulp waar nodig.

Op deze avond gelden volgende afspraken:

PROCEDURE VOOR KLIMMERS in Sporthal Veldmeers

1e) elke klimmer en/of begeleider (of ouder/voogd) dient zich eerst aan te bieden aan de balie bij de zaalwachter voor :

 • Afhaling van de gordel én/of  betaling

  (cfr.de tarievenlijst)  -> let wel : ook personen die enkel een gordel wensen te gebruiken om “te zekeren/beveiligen” betalen een huurprijs van 2,00 euro per gordel

 • Iedere gebruiker (klimmer en/of beveiliger) van de klimmuur dient zich VERPLICHT éénmalig te (laten) registreren in het klimmersregister -> Het formulier kan je hier terugvinden.

 • Volwassenen (vanaf 18j) dienen ook dit klimsregister te ondertekenen en dit ter kennisname en aanvaarding van het klimreglement ! Voor kinderen onder de 18 jaar: handtekening van ouder / voogd verplicht.

 • De klimmer krijgt na aanmelding en/of betaling van de zaalwachter :

  • een betaalbewijs (-> in geval van een 10 beurtenkaart een afgetrokken beurt d.m.v. stempel + datum op de kaart + ev. paraf door stempel van zaalwachter)

  • + een stempel (figuur= leeuwtje) op de rug van één van de handen  

   -> let op:enkel betalende klimmers of beveiligers mogen vanaf nu nog de klimzone betreden !!  Geen toeschouwers of andere zijn dus nog toegestaan achter het gordijn omwille van veiligheidsredenen !

2e) de klimmer kan/mag zich pas na betaling (= ontvangst van de handstempel) begeven in de klimzone, waar hij/ zij zich alvorens het klimmen te starten

 • eerst aanmeldt bij één van de klimbegeleiders / klimmuur verantwoordelijken

 • en zich ook eerst kort registreert  (= invullen naam + voornaam + aankruisen in welke  hoedanigheid = klimmer/ beveiliger   of enkel beveiliger) op de “Dagregistratielijst voor klimmers “ -> deze lijst zal in principe omhoog hangen links van de klimmuur

3e) Voor groepen “onder begeleiding van deskundig/ervaren klimbegeleider(s) ” dienen enkel de klimbegeleider(s) zich te registeren -> in dit geval moet zeker ook het scholingsattest(en)  van de begeleider ook vermeld worden in het klimregister !!

Laatst gewijzigd op: 1/02/19

Sportdienst

Leeweg 25
9270 Laarne
T 09/369 16 31
sportdienst@laarne.be