Vlamingen in de Wereld

logo VIW
Klik om te vergroten

Vlamingen in de Wereld (VIW)  is een actief netwerk van Vlamingen over de hele wereld. VIW wil een band smeden en onderhouden tussen Vlaanderen en al de uitgeweken Vlamingen in Europa en in alle continenten, emigranten en expats. Er moeten zoveel mogelijk nuttige contacten ontstaan op economisch, cultureel, sociaal en gewoon menselijk vlak. VIW wil het goede imago van Vlaanderen in het buitenland verzorgen, via uitgeweken Vlamingen. VIW wil jongeren in Vlaanderen de mogelijkheden tonen van de grote wereld, van het internationale, in denken en in doen.

Voor dit alles staan de volgende middelen ter beschikking:

- driemaandelijks tijdschrift
- maandelijkse e-zine
- dienstverlening bij emigratie en re-emigratie
- databank met duizenden Vlamingen in het buitenland
- website www.viw.be
- een netwerk van VIW-vertegenwoordigers

De knowhow van de stichting Vlamingen in de Wereld zijn de mensen. Haar vertegenwoordigers en elke uitgeweken Vlaming op zich. Ervaringsdeskundigen worden ze genoemd. Een woord met een ietwat eufemistisch karakter…  maar stel, u zoekt een school voor uw kinderen in Adelaide, Australië. Is de mening van de landgenoot, de ervaringsdeskundige die u voor ging, dan niets waard? Toch wel. Want op wiens interpretatie van het onderwijsniveau en de scholenverschillen gaat u voort? Of op welke basis kiest u lokaal een tandarts, makelaar,… Een tip van een landgenoot is veel waard. Je hebt dezelfde roots en een soortgelijk referentiekader.

De ervaring van de ene emigrant, kan de andere aan nieuwe inzichten helpen. Kortom, zij zijn gewoon diegenen die als beste kunnen uitleggen hoe het wonen is in een bepaald land of een specifieke regio.

Laatst gewijzigd op: 27/03/13