Seveso-alarm (sirenes)

SEVESOIn de zones rond nucleaire sites en Sevesobedrijven zijn elektronische sirenes opgesteld.

Elektronische sirenes : Om de inwoners voor gevaar te waarschuwen staan op een aantal plaatsen elektronische sirenes opgesteld. Bij het minste alarm treden ze in werking, zodat je ruim de tijd krijgt om je in veiligheid te brengen.

Testen : De sirenes worden elke dag geluidloos getest. Om de drie maanden zijn er ook luide tests. Dat gebeurt telkens de eerste donderdag van januari, april, juli en oktober. Meestal is dat tussen 11.45 en 13.15 uur, maar het kan ook op een ander tijdstip.

Vragen?

De bevolking kan informatie over deze alarmeringstests krijgen via het informatienummer 0800-94 113. Inwoners kunnen hun opmerkingen ook meedelen via be-alert@ibz.fgov.be. Het technische resultaat van de test zal op 2 april in de einde van de namiddag beschikbaar zijn op de website www.crisiscentrum.be

Wat te doen bij een Seveso-alarm

Bij een noodsituatie kun je blootgesteld worden aan de gevolgen van diverse risico’s zoals een brand, een ontploffing of een toxische uitstoot. In dat geval bieden volgende 3 reflexen je een goede bescherming:

Waar vind je meer informatie over het SEVESO-risico en de veiligheidsmaatregelen ?

Via de website www.seveso.be vind je heel wat informatie over de preventieve maatregelen door de bedrijven en de overheden. Je vindt er tegelijk informatie over de manier waarop u kan worden gealarmeerd en wat u zelf kan doen om u te beschermen. Er zijn ook geregeld landelijke informatiecampagnes via kranten en tv-spots, en via de website en het informatieblad van de gemeente. In het gemeentehuis is ook een gratis brochure verkrijgbaar.

Downloads

Linken

Laatst gewijzigd op: 26/03/15

Interne zaken & communicatie

Dorpsstraat 2
9270 Laarne
T 09/365 46 20
F 09/366 29 70
gemeentebestuur@laarne.be