Strooiplan Laarne - Kalken 2018

De strooidiensten bij de technische dienst van Laarne staan klaar om Koning Winter het hoofd te bieden. Zeker na de aanschaf van de nieuwe zoutstrooier.

  • Nieuwe zoutstrooier

Na 25 jaar dienst was de oude zoutstrooier dringend aan vervanging toe. Slijtage en oplopende kosten noopten tot de aankoop van een nieuwe zoutstrooier. De strooier EPOKE TP9 is een machine die snelheidsafhankelijk strooit met een inhoud van 2.200 kilogram strooizout. De strooier wordt gemonteerd op de hefinrichting achteraan de gemeentelijke tractor, wat het geheel compact maakt en resulteert in een verhoogde veiligheid en efficiëntie tijdens het strooien.  

Naast deze strooiwagen zal er ook nog een kleine ruimer rondrijden om ook de fietspaden op gemeentewegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Bij sneeuwval zal deze ruimer een vast traject afleggen langsheen de drukst bereden fietspaden om een veiliger fietsverkeer mogelijk te maken.

Bij winterse omstandigheden worden volgens het strooiplan eerst de belangrijkste gemeentewegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Hierbij horen ook de drie bruggen op het grondgebied van Laarne en de schoolomgevingen. Daarna worden de minder drukke gemeentewegen gestrooid.

  • 50.000 kilo zout op stock

Bij extreem en ongewoon lang aanhoudend winterweer worden enkel de belangrijkste gemeentewegen gestrooid, zoals de grote verbindingswegen, om op die manier het doorgaand verkeer mogelijk te blijven maken. Door enkel de grote verbindingswegen sneeuw- en ijsvrij te houden, kunnen we gedurende een langere periode zout uit onze eigen zoutvoorraad – er is momenteel een stock van 50.000 kilo zout - voorzien voor deze hoofdwegen. Bij extreme, lang aanhoudende wintertoestanden is het immers moeilijk om bij de zoutleveranciers nieuw zout aan te kopen.

Klik hier voor het strooiplan Laarne. De fietspaden zijn groen-, en de wegen roodgemarkeerd.

zoutstrooierklein

Laatst gewijzigd op: 7/12/18

Dienst Mobiliteit

Dorpsstraat 2
9270 Laarne
T 09/365 46 10
F 09/366 29 70
mobiliteit@laarne.be