Vogelopvangcentrum Merelbeke / Wildlife Taxi Team

wildlifetaxiWat doe je als je een gewonde egel vindt? Of een vogel met een gebroken vleugel? Dan ga je met het dier naar een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC).
Maar wat als je zelf niet de mogelijkheid hebt om het dier naar een VOC over te brengen?

De nieuwe lokale afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen in de regio Gent-Meetjesland bied je dé oplossing. Ze werken aan een stevig vertakt vrijwilligersnetwerk van chauffeurs en dispatchers uit de regio, gedoopt onder de naam Wildlife Taxi Team, kortweg WTT. Dit netwerk van vrijwilligers behandelt meldingen, geeft advies en brengt noodlijdende inheemse wilde dieren over naar het dichtstbijzijnde VOC. Iedereen die een hulpbehoevend dier in de regio Gent-Meetjesland vindt en het niet naar een opvangcentrum kan brengen, kan beroep doen op het WTT.

In de provincie Vlaams-Brabant is al sinds 2012 een dergelijk netwerk actief én een groot succes. Daarom sloegen enkele dierenliefhebbers uit Oost-Vlaanderen en Vogelbescherming Vlaanderen de handen in elkaar om voor de regio Gent-Meetjesland een gelijkaardige afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen uit te bouwen. Hun kerntaak is ervoor zorgen dat gewonde dieren op een deskundige professionele wijze in een opvangcentrum terecht komen. Het Wildlife Taxi Team Gent-Meetjesland brengt de dieren naar het VOC in Merelbeke. De dieren worden er behandeld en krijgen de juiste voeding en medicijnen. Na revalidatie kan gemiddeld 60% met de grootste overlevingskansen terug worden vrijgelaten.

“Op dit moment zijn we nog met een kleine, maar krachtige groep” zegt Marijke Bogaert uit Wondelgem. “We zijn hard op zoek naar enthousiastelingen die ons team als chauffeur (transport) of als dispatcher (telefoonpermanentie) willen versterken”. Vogelbescherming Vlaanderen zorgt voor een goede omkadering en opleiding; de vrijwilligers staan er dus niet alleen voor.

Heb je een hart voor wilde dieren en woon je in de regio?
Heb je tijd om zo nu en dan een hulpbehoevend wild dier naar een VOC te brengen of vragen over noodlijdende wilde dieren te beantwoorden?
Dan ben jij de geknipte persoon. Mail jouw contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mail) naar WTT.regioGent@vogelbescherming.be

Contact en info Opvangcentrum Merelbeke:
Opvangcentrum voor noodlijdende wilde vogels en dieren, met de bedoeling deze na revalidatie weer vrij te laten in de natuur.

Liedermeersweg 14
9820 Merelbeke
Tel (09) 230 46 46

alle dagen open tot 22u
pauze van 12u tot 14u

Contact en info Wildlife Taxi Team:
GSM: 0468 270 217
Mail: WTT.regioGent@vogelbescherming.be

Laatst gewijzigd op: 22/11/16