Groepsaankoop Provincie Oost-Vlaanderen groene stroom en aardgas

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde voor de 6de keer een groepsaankoop groene stroom en aardgas. Ondertussen was er de veiling en zijn de resultaten gekend.

Energieleveranciers Elegant en Engie Electrabel hebben hun beste bod uitgebracht op de veiling van 9 februari voor de zesde groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen. De meer dan 60.000 deelnemers krijgen een persoonlijk voorstel dat gemiddeld 323 euro goedkoper is dan een doorsnee contract voor groene stroom. De uiteindelijke besparing zal voor iedereen anders zijn. Vooral wie nog nooit van energieleverancier veranderde, kan zijn energiekosten gevoelig doen dalen. Het aanbod accepteren kan tot 21 april.

Resultaten van de veiling

Op donderdag 9 februari 2017 vond de veiling plaats waar vier leveranciers aan deelnamen. Uiteindelijk met volgend resultaat:

  • Elegant bood voor de gezinnen de laagste prijs voor de combinatie elektriciteit en gas, met een gemiddelde besparing van 323 euro.
  • Voor elektriciteit alleen kunnen de gezinnen gemiddeld 112 euro besparen bij Engie Electrabel.
  • Bij de veiling voor bedrijven, zelfstandigen en verenigingen deed Engie Electrabel het beste bod voor de combinatie van elektriciteit en gas en voor alleen elektriciteit. In totaal schreven 4.270 bedrijven, zelfstandigen en verenigingen in Oost- en West-Vlaanderen zich in. Ook zij zullen aanzienlijk kunnen besparen op hun energiefactuur.

Eenvoudig overstappen

Als je online inschreef, krijg je voor 16 maart een e-mail met je persoonlijke besparing. Als je beslist om over te stappen, accepteer je het aanbod online.

Schreef je in via het gemeenteloket? Dan ontvang je van de Provincie voor 16 maart een brief met je persoonlijke besparing. Als je beslist om over te stappen, kom dan vóór 21 april naar het gemeenteloket en breng de brief, je jaarafrekening en bankrekeningnummer mee. Maak hiervoor een afspraak via 09/365 46 11  en vraag naar Els Jacobs van de gemeentelijke woondienst. Zij helpt je dan verder.

Opgelet : Was je niet ingeschreven, maar wil je toch nog profiteren van het aanbod? Voer dan je gegevens vanaf 16 maart in op de campagnewebsite www.samengaanwegroener.be en je ziet meteen wat je bespaart. Je kan het aanbod meteen accepteren.

Heb je nog vragen? Surf naar onze website www.samengaanwegroener.be, bel de gratis infolijn op 0800 76 101 of mail ons op groenestroom@oost-vlaanderen.be

Laatst gewijzigd op: 30/08/17

Woondienst

Dorpsstraat 2
9270 Laarne
T 09/365 46 11
F 09/366 29 70
woondienst@laarne.be