Heksengilde Laarne

Korte omschrijving

2007logoheksengilde

De heksengilde van Laarne en Kalken werd opgericht in 2004 en fungeerde toen vooral als ambassadrice voor HeksenVuur in 2007, een adembenemend spektakel waarin de heksenprocessen van 1607 herdacht werden.

Het spektakel én de Heksengilde hebben Laarne op de kaart gezet als heksengemeente en deze invloed blijft nog steeds bestaan. Op regelmatige basis

wordt onze website bezocht en wordt ons de vraag gesteld om aan één of andere activiteit te willen meehelpen, een ontvangst te verzorgen (ook op de gemeente als er buitenlandse bezoekers komen) of te spreken op een bijeenkomst. De vragen komen zowel van binnen als buiten de gemeente en we belichten telkens ons rijk historisch verleden.

Werkingsmomenten

We nemen jaarlijks deel aan de Kleine Jaarmarkt in Laarne en kerstmarkten in Laarne en Kalken.

Bij gelegenheid staan we op de Boerenmarkt in Kalken en nemen we deel aan de Unizo avondmarkt bij Kalken Kermis.

Rond de Halloweenperiode worden we gevraagd door scholen in Laarne en Kalken, een ideale manier om een positief beeld te scheppen over heksen bij kinderen.

Meer informatie hierover op www.heksengilde.be

Niksje

heksen3 - kopie

Hoogtepunten

We fungeerden als ambassadrice voor HeksenVuur 2007 en namen deel aan de activiteiten die er rond georganiseerd werden. In oktober 2007 lanceerden we de “Heksendreef”, waar creatieve heksenhoeden aan de bomen werden opgehangen in de Kasteeldreef in Laarne. In oktober 2010 was het hoogtepunt ongetwijfeld: “Mystiek Kalkendorp met unieke heksencapes”. In 2014 vierden we reeds ons 10-jarig bestaan! Voor die gelegenheid werd de Kasteeldreef omgetoverd tot de Uilendreef, met een 40-tal uniek aangeklede uilen. Daarna werd door de heksengilde een receptie aangeboden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Gegevens

Soort vereniging: Lokale erfgoedvereniging
Doelgroep: voor iedereen
Website: www.heksengilde.be
E-mail: vera@heksengilde.be
Telefoon: 09/369 08 40
Contactpersoon: Vera Bertin

Laatst gewijzigd op: 18/05/15