Bibliotheek Laarne start met afhaaldienst (archief)

24 april 2020

De bibliotheek van Laarne start vanaf volgende week met een afhaalservice. Je kan je bibliotheekmateriaal gratis aanvragen via dit onlineformulier. De bibliotheekmedewerkers maken dan jouw pakket klaar en nemen telefonisch contact op. Daarna haal je jouw pakket af op afspraak. 

Hoe werkt het:

 • Het afhaalpunt wordt enkel op afspraak aangeboden in de hoofdbibliotheek van Laarne (niet in het filiaal van Kalken) op
  - Dinsdag 28/4 van 15 tot 18.30 uur
  - Woensdag 29/4 van 13 tot 16.00 uur
  - Donderdag 30/4 van 13 tot 16.00 uur
 • Alleen leners die al lid zijn van de bibliotheek Laarne kunnen gebruik maken van het afhaalpunt. Er worden dus geen nieuwe leden ingeschreven tijdens de sluitingsperiode van bibliotheek. Leners van het filiaal in Kalken zijn ook lid in Laarne.

Wat kan je bestellen:

 • Enkel boeken, strips en dvd’s zijn uitleenbaar via het afhaalpunt.
 • Maximaal 10 materialen kunnen per keer/per lener geleend worden. Het is de bedoeling dat koppels en gezinnen 1 aanvraag doen.
 • Wie gebruik maakt van de afhaaldienst, moet minimaal 2 weken wachten om een nieuwe bestelling te plaatsen.  

Hoe kan je bestellen:

 • Raadpleeg vooraf de onlinecatalogus en kijk of het materiaal dat je wenst, beschikbaar is in de hoofdbibliotheek van Laarne. Er worden geen boeken van het Kalkense filiaal overgebracht.
 • Het is mogelijk dat materialen niet beschikbaar zijn als gevolg van quarantainemaatregelen of door de langere leenperiode omwille van de sluiting.
 • Bestellen kan via dit onlineformulier of door je lijstje te mailen naar bibliotheek@laarne.be

Wanneer kan je afhalen:

 • Je krijgt zo snel mogelijk een tijdstip toegewezen waarop het bibliotheekpakket kan afgehaald worden. Dit gebeurt in overleg via een telefoontje van een bibliotheekmedewerker. Je krijgt daarna een mail ter bevestiging van de gemaakte afspraak en met richtlijnen over hoe het ophalen moet gebeuren. 
 • Ophalen kan pas ten vroegste de dag nadien en na de bevestiging per mail dat de bestelling klaar staat. Er staat een limiet op het aantal pakketten dat per dag opgehaald kan worden.
 • Bij afhaling:
  - Leners respecteren het aan hen toegewezen tijdstip voor ophaling. Pakketten die niet zijn opgehaald binnen hun tijdsslot (15 minuten), worden teruggenomen.
  - Leners komen enkel het inkomsas binnen om hun pakket op te halen en gaan meteen weer weg.
  - Materialen terugbrengen door ze achter te laten in de inkomsas  is niet toegestaan. Inleveren kan enkel via de inleverbus.
  - De pakketten liggen klaar op een tafel in de inkomruimte van de bib in een zak met het uitleenticket aan de buitenkant bevestigd.
  - Leners raken alleen hun pakket aan.
  - Het is niet toegelaten om in de bibliotheek zelf te komen.
  - Bij afhaling moet de social distancing in acht genomen worden. Er mag maximaal 1 persoon het sas betreden. Indien er zich reeds iemand in het inkomsas bevindt, wacht de volgende lener buiten.

Het bibliotheekpersoneel doet in deze bijzondere tijden zijn uiterste best om deze aangepaste dienstverlening zo goed mogelijk te voorzien. Bedankt alvast om bovenstaande regels te respecteren. Voor úw veiligheid en die van onze bibliotheekmedewerkers.  

Laatst gewijzigd op: 24/04/20

Deel deze pagina

logo_bib.jpg
-

Nieuwsoverzicht