Recente maatregelen + updates: Onthaalouders - lokale initiatieven handelaars (archief)

24 maart 2020

Al het nieuws en updates over de gemeentelijke dienstverlening (evenementen, huisvuil, containerpark, handelszaken...) leest u op www.laarne.be/corona
NIEUW is de pagina met initiatieven van lokale horeca en handelaars. We hebben nog niet iedereen kunnen bereiken. Uw aanbod doorgeven kan via gemeentebestuur@laarne.be.

Hieronder een actueel overzicht van de recente maatregelen nationaal en lokaal:

 • Vrijwilligers: Om de coronacrisis het hoofd te bieden, zijn veel inwoners op zoek naar extra ondersteuning. Terwijl andere inwoners net de handen uit de mouwen willen steken om hun buren te helpen.
  Wie hulp nodig heeft of wil bieden kan terecht bij ons vrijwilligerspunt of op www.hulpvoorhelden.be
 • Onthaalouders en crèches: Vanaf heden tot en met 5 april wordt de opvang door onthaalouders verstrengd. In lijn met de opvang in de scholen doet de Vlaamse overheid een oproep aan alle ouders om in eerste instantie zelf voor de opvang van hun kinderen te zorgen. Onthaalgezinnen blijven aan het werk voor de opvang van kindjes van ouders die in essentiële sectoren tewerkgesteld zijn (gezondheidssector, veiligheidspersoneel, voedingssector, mensen die totaal geen mogelijkheid hebben om te telewerken). Zieke kinderen horen niet thuis in de opvang. Voor de ouders die hun kind thuis opvangen zullen geen respijtdagen afgetrokken worden voor de periode 14 maart tot en met 5 april.

 • Paasvakantie IBO: Conform de federale beslissingen ter bestrijding van het Coronavirus heeft het lokaal bestuur volgende beslissingen genomen:

  1. Aan de ouders wordt in eerste instantie gevraagd om zelf in te staan voor deze opvang.
  2. Vanaf maandag 6 april  t.e.m. 17 april 2020 zal de opvang doorgaan op de school zelf: Vakantieopvang van 7.00 tot 18.30 uur
   Om besmetting tussen kinderen/gezinnen tegen te gaan heeft het lokaal bestuur beslist, om de vakantieopvang te laten doorgaan in de gemeenteschool Laarne & Kalken, de vrije basisschool Laarne & Kalken.
   De begeleidsters van het IBO zullen tijdelijk worden gedetacheerd naar de scholen.
  3. De opvang dient open gesteld te worden voor ouders die in essentiële sectoren tewerkgesteld zijn (gezondheidssector, veiligheidspersoneel, voedingssector, mensen die totaal geen mogelijkheid hebben om te telewerken)
   Ouders die inschrijven zullen dit via attest (of andere bewijsstukken) moeten bewijzen.
  4. ‘Social distancing’ maatregel in het IBO:  de contacten tussen kinderen en volwassenen (ouders en grootouders) blijven we beperken.
   Zieke kinderen dienen thuis te blijven (een snotneus is al voldoende).
  5. Voor kinderen die gebruik moeten maken van de vakantieopvang zal het normale gehanteerde tarief worden verrekend.
  6. De geplande uitstappen voor de komende paasvakantie 2020 zullen worden afgeschaft.
  7. Tijdens de paasvakantie zullen geen vieruurtjes, drankjes of warme maaltijden worden aangeboden aan de kinderen. De kinderen kunnen van thuis hun lunchpakket en vieruurtjes meebrengen.
  8. Aanvraagformulier noodopvang
 • Erfgoeddag (25 en 26 april 2020) gaat dit jaar niet door.

Laatst gewijzigd op: 25/03/20

Deel deze pagina


-

Nieuwsoverzicht