Help de impact van de coronamaatregelen in te schatten (archief)

22 maart 2020

De universiteit van Antwerpen is met een project gestart om de impact van de coronamaatregelen in kaart te brengen.

Werk je thuis? Wat met de kinderen? Geef je nog een hand?

Aan de burgers wordt gevraagd om massaal een korte vragenlijst invullen. Dit geeft dan de experten de mogelijkheid om de evolutie van de coronacurve beter in te schatten. De impact van de overheidsmaatregelen zal pas over tien tot veertien dagen zichtbaar worden in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19. Om kort op de bal te spelen zouden daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking moeten zijn. De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit.

Het 'corona citizenscienceproject' loopt ook met medewerking van collega's van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt. De eerste enquêteronde op 17 maart leverde 563.796 deelnemers op. Allemaal heel erg bedankt!

Op dinsdag 31 maart start de derde ronde, afspraak opnieuw tussen 12.00 en 20.00 uur. U kan alle informatie en de resultaten van de enquête nalezen via deze link.

Hierbij een warme oproep om hieraan mee te werken!

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates via www.laarne.be/corona

Laatst gewijzigd op: 31/03/20

Deel deze pagina


-

Nieuwsoverzicht