• Huis-aan-huisinzameling: De afvalrondes gaan door zoals gepland volgens de afvalkalender.
 • Kringloopwinkels: zijn open met extra veiligheidsmaatregelen. Meer praktische info leest u hier.
  Vanaf dinsdag 26 mei
  is het weer mogelijk om goederen naar de kringloopwinkel te brengen, maar enkel op specifieke tijden: telkens op dinsdag en woensdag, tussen 10.00 en 12.30 uur.
  Gulle schenkers kunnen zich aanmelden bij de rode poort.
 • Recyclageparken:  Sinds dinsdag 7 april zijn de recyclageparken weer open, maar ENKEL OP AFSPRAAK.

  Hoe werkt het?
  - via https://www.dds-verko.be/aanvraag-recyclageparken kan een tijdslot gereserveerd worden.
  - Reserveren kan enkel online. Het is niet mogelijk om telefonisch of per mail een aanvraag te doen.
  - Op dit ogenblik is het niet mogelijk om asbest, textiel, landbouwfolies en batterijen naar het recyclagepark te brengen.

  Blijf in uw kot blijft de belangrijkste maatregel om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.
  Is de afvoer van je afval niet dringend? Stel dan je bezoek uit tot een later moment en maak geen onnodige verplaatsing.

 • Aankoop compost: gezinnen die max. 1 ton nodig hebben, kunnen deze hoeveelheid afhalen op onze site in Appels. Bestellingen voor grotere hoeveelheden worden op een wachtlijst gezet. Meer info: Herwig De Brandt (052/25 18 15)

 • Landbouwfolie: Land- en tuinbouwers kunnen opnieuw op het recyclagepark van Appels terecht met gebruikte landbouwfolies. Omdat dit de voorbije weken niet mogelijk was, breidt Verko de aanvoerperiode uit naar 30 juni 2020. Land- en tuinbouwers dienen vooraf geen afspraak te maken, maar melden zich vóór het lossen van de folies bij de portier met een kopie van de identiteitskaart. Ze betalen voor de aanvoer van de folies 148 euro per ton (of pro rata berekening) en een vaste kost van 2 euro per bezoek. Een bezoek kan enkel op weekdagen tussen 8.30 en 14.00 uur, op zaterdag is dit niet meer mogelijk.
 • De asbestophaling aan huis wordt voorlopig opgeschort. Nieuwe zakken worden niet meer aangeboden, maar zakken die reeds verdeeld zijn, worden wel nog opgehaald.

 • Kantoor VERKO: geen afspraak mogelijk -> Meer info op www.dds-verko.be

Laatst gewijzigd op: 27/05/20