Veelgestelde vragen over Coronavirus / COVID-19 (archief)

14 februari 2020

In de Chinese stad Wuhan is momenteel een epidemie met een nieuw coronavirus (Covid-19). Ook in andere gebieden van China en andere landen is het virus inmiddels opgedoken. De situatie wordt op nationaal vlak opgevolgd en er is samenwerking tussen de federale overheid en de gemeenschappen en de gewesten. Ons land heeft zeer goede procedures voor het opsporen van coronavirussen. Ziekenhuizen en huisartsen weten hoe ze het virus kunnen herkennen en hoe ze ermee moeten omgaan.

Veelgestelde vragen: Op de website info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de veel gestelde vragen doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen.

Je kan via deze website ook vragen stellen of bellen op het gratis infonummer 0800/14 689. Ook op het twitter-account (@be_gezondheid) en facebook-pagina (@volksgezondheid) kan men terecht voor alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee burgers zichzelf kunnen beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.

Laatst gewijzigd op: 14/02/20

Deel deze pagina

fod volksgezondheid.png
-

Nieuwsoverzicht