9 gemeenten blijven krachten bundelen in Verko (archief)

05 november 2019

De Algemene Vergadering met vertegenwoordigers van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen keurt het voortbestaan van afvalintercommunale Verko goed voor de komende 16 jaar.
De negen gemeenten die oorspronkelijk deel uitmaken van Verko kiezen ook de komende zestien jaar opnieuw voor onze afvalintercommunale om hun ambities op vlak van afvalbeleid en milieuzorg waar te maken. Die beslissing viel op de Algemene Vergadering van 14 oktober 2019.
Dirk Abbeloos, voorzitter van Verko, reageert erg enthousiast: “Door akkoord te gaan met de verlenging geven de gemeenten een krachtig signaal dat ze samen met Verko verder werk willen maken van een integrale aanpak van de afvalproblematiek en de inzameling en verwerking van huishoudelijke afvalstoffen in onze regio. Door samen de krachten te bundelen, kunnen we als samenwerkingsverband meer realiseren dan als iedere gemeente afzonderlijk.”

Op de agenda van de Algemene Vergadering stond niet alleen de verlenging, maar ook de voorstelling van de visienota die aangeeft welke richting Verko verder wil uitgaan. Ook deze visienota kreeg een positief akkoord en vormt de basis voor het beleidsplan dat op 9 december 2019 op de agenda staat van de Algemene Vergadering van Verko.

Laatst gewijzigd op: 05/11/19

Deel deze pagina

VERKO - kopie.jpg
© Verko

Nieuwsoverzicht