2 openluchtfototentoonstellingen in Laarne (archief)

18 juni 2019

Openluchtfototentoonstelling Carl De Keyzer – Moments before the flood

Dit jaar strijkt de tweejaarlijkse openluchtfototentoonstelling van de gemeente neer in de Kalkense Meersen. Langs een parcours van ongeveer 2,3 km kan je 15 foto’s van de gerenommeerde Belgische fotograaf Carl De Keyzer bekijken. De foto’s komen uit de reeks Moments before the flood en raakt een heet hangijzer aan: het klimaat en de stijgende zeespiegel als gevolg daarvan. De Keyzer fotografeerde stranden net voor die overspoeld zouden (kunnen) worden. De tentoonstelling loopt van 16 juni tot en met 8 september. Starten doe je aan de Sint-Denijskerk in Kalken waar ook parkeergelegenheid is. Daar en aan de eerste foto met info in de Uitbergsestraat is een flyer te vinden met meer uitleg en het parcours. Je kan de flyer ook downloaden via deze link.  

Meer beelden van Moments before the flood? Bij verschillende handelaars in Kalken en Laarne kan je voor 30 euro het prachtige fotoboek kopen dat bij de tentoonstelling hoort.

Kalken: Bibliotheekfiliaal Kalken, Slagerij Audenaert, Bakkerij De Ridder en Eetcafé De Pastorij.

Laarne: Cado Supermarkt, Den Eethoek, Café De Kapelle, het gemeentehuis, Bibliotheek Laarne en de Dienst Vrije Tijd en Jeugd.

Openluchtfototentoonstelling Hoogtij – De kracht van het water

Van 16 juni tot en met 8 september kan je langs de Scheldedijk of in de omgeving daarvan in Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen foto’s ter gelegenheid van Hoogtij bekijken rond de kracht van het water. De ruim 30 beelden van (amateur)fotografen leggen de focus op de Schelde en de lokale omgeving. De foto’s zijn verbonden door een fietslus van 53 km die te vinden is via www.hoogtijscheldevallei.be. Meer info vind je in de flyer bij het infobord in iedere gemeente of via deze link.

Laatst gewijzigd op: 20/06/19

Deel deze pagina

Moments before the flood - kopie.jpg
© Carl De Keyzer

Nieuwsoverzicht