UPDATE: Colmanstraat op vraag van Aquafin bij hoogdringendheid afgesloten vanaf 8 november 2018 (archief)

12 november 2018

Begin deze week werd in de Colmanstraat te Laarne, een inspectie uitgevoerd aan de riolering. De aanleiding daartoe was een verzakking in de rijweg ter hoogte van de huisnummers 69 en 71. Op donderdag 8 november bleek het risico op een plotse inzakking té groot, waardoor het volledig afsluiten van deze zone in de Colmanstraat voor alle doorgaand verkeer onvermijdelijk was.

Op 13 november 2018 start de firma Soga nv, in opdracht van Aquafin, met het herstellen van het lek aan de riolering en de verzakking van het wegdek. Concreet zal er gewerkt worden in de Colmanstraat ter hoogte van huisnummer 71-75 en dat voor vermoedelijk 35 dagen. Wij stellen alles in het werk om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk vanuit de Provinciebaan. Voor doorgaand verkeer van de E17 & Overmere richting Wetteren en omgekeerd, werd een omleiding voorzien.

Volgende omleidingen worden voorzien:

  • Verkeer vanaf E17 naar Wetteren: Via de Heirweg (N445), Nerenweg, Kordewagenstraat en Provinciebaan (N407). De Kordewagenstraat wordt hiervoor enkele richting gemaakt, met rijrichting naar de N407;
  • Verkeer vanaf Overmere naar Wetteren: Van de Dendermondsesteenweg wordt het verkeer via de Gaverstraat, Vromondstraat, Kalkendorp, Vaartstraat en Provinciebaan gestuurd;
  • Verkeer van Wetteren naar E17:Via de Provinciebaan (N407), Vaartstraat, Nerenweg en Heirweg (N445). Op de Nerenweg wordt over de gehele lengte een parkeerverbod ingesteld aan beide kanten;

Bijkomende verkeersmaatregelen:

  • De Krimineelstraat wordt enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer;
  • Verkeer dat via de autosnelweg E17 en R4 naar Wetteren wil, zal worden omgeleid via de E40, afrit Wetteren. Hiervoor zullen de nodige oranje aanwijzingsborden worden geplaatst.  De elektronische verkeersborden op de E17, E40 en R4 zullen dit ook aanduiden.

De werken zullen vermoedelijk 4 weken duren. U kan de updates over deze werken ook volgen op de website van Aquafin


De zaal Skala
blijft bereikbaar voor alle verkeer vanuit de Provinciebaan, maar aan de verschillende verenigingen en organisatoren vragen wij om dit ook vooraf te melden aan hun bezoekers.
Wij rekenen op uw begrip voor deze uitzonderlijke, maar hoogdringende en noodzakelijke herstellingswerken.

Hebt u vragen over de uitvoering van deze werken, dan kan u alle werkdagen tussen 8u en 19u terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via mail contact@aquafin.be.

Laatst gewijzigd op: 12/11/18

Deel deze pagina

werken.jpg
© Gemeente Laarne

Nieuwsoverzicht