Opgelet voor oneerlijke slotenmakers (archief)

05 juli 2018

Recent werden inwoners van Laarne de dupe van malafide slotenmakers. Door een onoplettendheid buitengesloten, contacteerden ze een firma, die hen later een gepeperde rekening presenteerde van enkele honderden euro. Deze oneerlijke slotenmakers maakten duidelijk gebruik van de noodsituatie waarin zij zich bevonden.

Sleutel kwijt? Tips!

  • Contacteer een betrouwbare slotenmaker. De Vlaamse Slotenmakers Unie raadt aan iemand met een winkel uit de buurt te nemen.
  • Zoekt u een slotenmaker op het internet? Neem niet de eerste de beste. Malafide slotenmakers betalen vaak om bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen. Hou daar rekening mee.
  • Vraag naar het aangerekende tarief. Hoeveel bedraagt een normale prijs? Dit varieert. Voor avond- en weekendwerk mag best een extraatje aangerekend worden.
  • Vraag de slotenmaker een duidelijke en gedetailleerde prijsofferte voordat hij met zijn werk start.

Slotenmaker blijkt oneerlijk?

Voelt u zich geïntimideerd door de slotenmaker die zich aandient? Dwingt hij u vooraf een groot bedrag te betalen en documenten te ondertekenen zonder dat u tijd kreeg om die aandachtig te lezen? Bel de politie of het noodnummer 112.

Opgelicht?

Slotenmakers die doelbewust gebruikmaken van uw zwakke positie en buitensporige bedragen aanrekenen, zullen meestal niet openstaan voor overleg. Geef het een kans en stuur de slotenmaker een aangetekende brief waarin u een gedeeltelijke terugbetaling vraagt.

Gaat de slotenmaker niet in op uw verzoek? Is hij gevestigd in België? Dien een klacht in via het Meldpunt België van de FOD Economie. Is hij gevestigd in een ander Europees land? Dan kunt u bij ECC België terecht.

Bron: ECC België

Laatst gewijzigd op: 05/07/18

Deel deze pagina

Photo by CMDR Shane on Unsplash.jpg
© CMDR Shane - Unsplash

Nieuwsoverzicht