‘Jouw krediet… gewikt en gewogen’ het centrale thema van De Week van het Geld (archief)

08 maart 2018

Het doel van De Week van het Geld is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar maken en extra aandacht schenken aan financiële educatie. De hele week vinden er diverse activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek. Dit jaar is ‘Jouw krediet… gewikt en gewogen’ het centrale thema van De Week van het Geld. De Week van het Geld is een initiatief van Wikifin.be, in samenwerking met De Tijd en Radio 2. In 2018 vindt de derde editie van deze themaweek plaats van 12 tot 18 maart.

Het OCMW Laarne organiseert daarom op 16 maart voor alle bezoekers van het Sociaal Huis een geldspel ‘wat als… geld knelt?’. Spelers van het spel worden geconfronteerd met diverse onverwachte situaties en dienen keuzes te maken. Afhankelijk van deze keuzes kunnen al vrij snel financiële problemen ontstaan. De bedoeling van het spel is om duidelijk te maken dat financiële problemen vaak in een klein hoekje schuilen.

Alle deelnemers krijgen een folder met heel wat besparingstips en weetjes. Er wordt ook meer informatie gegeven over de budgetplanner , een handig instrument dat helpt om een overzicht te maken van je inkomsten en je uitgaven en een duidelijk beeld geeft over wat je maandelijks kan besparen.

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 16 maart 2018 tussen 09h00 en 12h00 in het Sociaal Huis (Nerenweg 3, 9270 Kalken).

Meer info over de week van het geld op www.deweekvanhetgeld.be

Laatst gewijzigd op: 16/03/18

Deel deze pagina

De-week-van-het--geld_portrait.jpg
© FSMA

Nieuwsoverzicht