Aanplant geboortebos 2018 - Schrijf nu in! (archief)

01 februari 2018

Een geboorte blijft een bijzondere gebeurtenis, dat het gemeentebestuur met een boom wil vereeuwigen. De gemeente begon in 2011 met de aanplanting van een geboortebos aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Sindsdien wordt er elk jaar een boom aangeplant voor de kinderen die het jaar voordien geboren zijn. Na elke aanplant wordt er ook een bord ingehuldigd waarop de namen van de pasgeborenen zijn vermeld.

Met de aanplant van een geboortebos wil het gemeentebestuur de symboliek van nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen benadrukken. Tevens is het de manier om de bevolking te betrekken bij het uitbreiden van een mooi stukje natuur in onze groene gemeente.

Er is reeds op 2 locaties in de gemeente een geboortebos aangeplant, nl. aan de gemeentelijke sporthal te Laarne en aan het bedrijventerrein “De Wallekens” te Kalken.

Ook in 2018 wil het gemeentebestuur deze mooie traditie verder zetten. Voor iedere geboorte tussen 1 januari en 31 december 2017 wordt op zondag 4 maart 2018 een boom aangeplant aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Ouders en familie van kindjes geboren in 2017 zijn van harte welkom om 10u. Mogen we vriendelijk vragen om via dit digitaal inschrijvingsformulier uw aanwezigheid te bevestigen vóór 4 februari 2018. Laattijdige inschrijvingen kunnen niet meer verwerkt worden.

Voor bijkomende informatie kan u steeds contact opnemen met de dienst burgerzaken op het nummer 09/365.46.02, via geboortebos@laarne.be of aan het loket van de dienst burgerzaken in het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke openingsuren.

Laatst gewijzigd op: 01/02/18

Deel deze pagina


© gemeente Laarne

Nieuwsoverzicht