Riolerings- en wegeniswerken “Project Steentjestraat” (archief)

09 januari 2018

Op 05 februari 2018 starten de eigenlijke riolerings- en wegeniswerken “Project Steentjestraat”. Vanaf deze datum zal er via de Steentjestraat, in beide richtingen, geen verkeer meer mogelijk zijn tussen Laarne-dorpskern en de N445 (Heirweg). Metingen hebben uitgewezen dat er in de Steentjestraat dagelijks meer dan 4.000 verkeersbewegingen zijn. Dit verkeer zal grotendeels zijn weg zoeken via de omliggende straten. Allemaal smalle straten, die totaal niet geschikt zijn om de hoge intensiteit van de voertuigen van de Steentjestraat op te vangen.

De laatste maanden van 2017 werden de voorbereidende werken uitgevoerd door de nutsmaatschappijen. Hierbij werd slechts één rijrichting afgesloten. Toch kregen de omliggende straten merkelijk meer verkeer te verwerken. Er zijn tijdens deze periode diverse meldingen van verkeersonveiligheid genoteerd. Tevens werd er in verschillende van die straten schade aan de wegenis vastgesteld.

Om de verkeersveiligheid te verhogen, zeker voor de zwakke weggebruiker, maar ook om ervoor te zorgen dat de rijweg en de bermen niet volledig kapotgereden worden, is beslist een circulatieplan in te voeren. Verschillende straten worden enkele richting en/of worden geknipt. Om, indien nodig, nog kleine aanpassingen te kunnen doen vóór de werken starten, is het circulatieplan ingegaan op maandag 08 januari 2018. Als na evaluatie blijkt dat er verbeteringen mogelijk in functie van het algemeen belang, zal dit zeker worden aangepast.

Ten opzichte van het al gecommuniceerde circulatieplan, zijn er twee wijzigingen doorgevoerd: De rijrichting van de Eekronkerstraat is van de Hoekstraat naar de Kapellestraat en de Ascopstraat blijft in beide richtingen toegankelijk.

Actuele plannen :

Circulatieplan straten westelijk gedeelte - circulatieplan straten oostelijk gedeelte

Welke straten er enkele richting worden en hoe de rijrichting loopt, zijn er op plan te  bekijken. Voor verdere vragen kunt ook terecht bij de dienst mobiliteit op het nummer 09 365 46 14 of via mobiliteit@laarne.be.

Laatst gewijzigd op: 09/01/18

Deel deze pagina

Foto circulatieplan.JPG
© Gemeente Laarne

Nieuwsoverzicht