Dhr. Frederik Thomas is de nieuwe directeur van GBS De Windwijzer (archief)

09 november 2017

Dhr. Frederik Thomas wordt vanaf maandag 13 november 2017 de nieuwe directeur van de gemeentelijke basisschool De Windwijzer in Laarne en Kalken. Dhr. Thomas, bachelor in het secundair onderwijs en master in de educatieve studies, groeide op in Laarne en woont op fietsafstand van beide vestigingen.

Binnen het onderwijs bouwde hij ervaring op als leraar en als pedagogisch coördinator. Als leraar gaf hij naast wetenschappen, informatica en techniek voornamelijk opvoedkundige vakken. Daarnaast was hij medeverantwoordelijk voor de stagebegeleiding in kinderdagverblijven, kleuterscholen en buitenschoolse kinderopvang. Als pedagogisch coördinator was hij onder meer medeverantwoordelijk voor de schoolorganisatie, de ondersteuning van het lerarenteam en de introductie en coördinatie van onderwijsvernieuwing.

Met veel enthousiasme wenst hij samen met het voltallige team de verantwoordelijkheid op te nemen voor het verlenen van kwaliteitsvol onderwijs voor elke leerling. Frederik hecht daarbij veel belang aan een open schoolcultuur en hoopt dan ook als directeur dicht bij de leerlingen, de ouders en het team te staan. Een school slaagt in haar opdracht wanneer leerlingen deze plaats als een tweede thuis ervaren.

Tot slot wenst Frederik nog uitdrukkelijk aan te geven dat hij ernaar uitkijkt om zijn steentje bij te dragen in zijn eigen gemeente en de school waar hijzelf heel goede herinneringen aan heeft overgehouden.

Laatst gewijzigd op: 09/11/17

Deel deze pagina

frederik thomas.png
© Frederik Thomas

Nieuwsoverzicht