Thuis voor een beeld on tour (archief)

28 juli 2017

Misschien herinner jij je nog het grote dorpsfeest rond Thuis voor een beeld in 2010? Wij versloegen toen, in een spannende eindstrijd, Brakel en St-Niklaas en wonnen hiermee het mooie beeld Leap of Faith van Sofie Muller. Soms beter gekend onder de naam ‘het hinkelend meisje’.

In augustus gaat Radio 2 Oost-Vlaanderen langs bij de 22 Oost-Vlaamse gemeenten die ooit een beeld hebben gewonnen. Laarne is aan de beurt op woensdag 23 augustus 2017. Die dag herleeft de overwinning met allerlei toffe (gratis) activiteiten voor jong en oud. 

  • De dag start met een live quiz van Radio 2 aan het beeld, waarbij er mooie prijzen te winnen vallen (rond 7u)
  • Om 7u30 kan je aansluiten bij de Loop of Faith, een begeleide looproute van 5, 7 of 10km. De deelnemers krijgen achteraf een ontbijtpakket aangeboden door het gemeentebestuur.

Voor de Loop of Faith met ontbijt is inschrijven verplicht via het Digitaal Loket op www.laarne.be

  • Wie het liever wat rustiger aan doet, kan deelnemen aan de groepsopwarming (om 9u) en een begeleide wandeling rond het kasteel en de Kasteeldreef (om 10u en 11u)
  • Voor de kinderen is er animatie voorzien: o.a. een tof parcours met allerlei leuke (hinkel)spelletjes en kleuractiviteiten.
  • Tot slot brengen Marc Van Renne en Hanne Dde Wilde (toen 9 jaar, nu 16 jaar) en een kinderkoor een vernieuwde versie van ons Hinkellied!

De Kasteeldreef zal gedurende de voormiddag vrij zijn van verkeer. Afspraak aan ons beeld in de dreef, Leap of faith!

Contact en info: dienst Vrije Tijd - 09 365 24 10 - jeugd.cultuur@laarne.be

Post je selfie met Leap of Faith of 1 van de andere beelden op Instagram, Facebook of Twitter onder #TVEB2017. Elke dag plukt Radio 2 er de leukste selfie uit. Volg hen daarom op Facebook/Radio2OostVlaanderen!

Laatst gewijzigd op: 28/07/17

Deel deze pagina

affiche thuis voor een beeld - verkleind.jpg
Peter Roels

Nieuwsoverzicht