Word gids in Scheldeland (archief)

06 juli 2017

Word gids in Scheldeland

Houdt u van uw gemeente en van de regio waar u woont? Zou u graag uw regio voor anderen toegankelijk maken en groepen rondleiden langs de natuur en bezienswaardigheden in Scheldeland? Als u positief antwoordt op deze vragen, dan is onderstaande informatie zeker voor u bedoeld!

PCVO Het Perspectief in Gent organiseert, in samenwerking met Toerisme Scheldeland, opnieuw een opleiding tot Toeristische Gids Scheldeland-West. Scheldeland-West omvat de gemeenten Berlare, Destelbergen, Hamme, Laarne, Melle, Merelbeke, Wetteren, Wichelen, Zele en enkele deelgemeenten van Gent.

De opleiding bestaat uit een 1e algemeen basisjaar (met onder meer geschiedenis, kunst en geografie) en een 2e specialisatiejaar (specifiek over de gemeenten van Scheldeland-West). Er zijn zowel theoretische lessen als lessen waarin de praktijk van het gidsen wordt aangeleerd. Na 2 jaar krijgt de afgestudeerde van Toerisme Vlaanderen een erkenning als Toeristische Gids. Nadien kunnen de toeristische diensten van Scheldeland een beroep doen op u als regiogids.

Het basisjaar start in september 2017.  Wie interesse heeft stuurt zo snel mogelijk een mail naar miguel.declercq@hetperspectief.net. U zal dan een uitnodiging krijgen voor een infogesprek waarin je alle concrete informatie (lesmomenten, kostprijs, …) over de opleiding krijgt.

Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland is een samenwerkingsverband tussen 30 gemeenten, gelegen in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Toerisme Scheldeland heeft tot doel de toeristische en recreatieve activiteiten in de regio op een duurzame wijze te stimuleren, ondersteunen en promoten.

Om bezoekers op een aangename en interessante manier te ontvangen, heeft de regio nood aan goed opgeleide gidsen. Toerisme Scheldeland ondersteunt de opleiding Toeristische Gids Scheldeland-West van Het Perspectief dan ook volledig.

Meer informatie over Scheldeland is te vinden op www.scheldeland.be.

Informatie over de erkenning van gidsen is te vinden bij Toerisme Vlaanderen: www.toerismevlaanderen.be.

scheldegidslogo

Laatst gewijzigd op: 06/07/17

Deel deze pagina

scheldelandgids.JPG
© Toerisme Scheldeland

Nieuwsoverzicht