Definitieve resultaten 6de groepsaankoop groene stroom en aardgas Provincie Oost-Vlaanderen- resultaten gemeente Laarne (archief)

15 mei 2017

52% van de gezinnen stapt over na groepsaankoop groene energie

De zesde groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen was opnieuw een succes. Van de 68.760 Oost-Vlamingen die zich inschreven, beslisten 35.666 deelnemers (52%) om op het aanbod in te gaan. Mee door de groepsaankoop is er een jaar lang 149.936.072 kWh groene stroom verzekerd. Goed voor het milieu, maar ook voor het budget. Alle deelnemers samen besparen meer dan 7 miljoen euro!

Er schreven zich ook 2.577 bedrijven, zelfstandigen en verenigingen in, 1.288 daarvan maakte ook effectief de overstap naar een nieuw, groen contract.

Klimaatgezond Oost-Vlaanderen en Laarne

Deze groepsaankoop sluit aan bij de ambitie van de Provincie en onze gemeente om samen met inwoners, organisaties, steden en gemeenten, bedrijven, ... werk te maken van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.

835 inschrijvers voor Laarne

Uit Laarne schreven 835 deelnemers zich in, 57 hiervan passeerden via de gemeentelijke woondienst. Dat is goed voor 16,94% van de huishoudens in de gemeente – dit is meer dan 1 op 6 gezinnen die deelnam ! Laarne komt hiermee meteen op een verdienstelijke 2de plaats in de rangschikking van de 65 gemeenten en steden in Oost-Vlaanderen.

Omwille van onze inspanning en rangschikking krijgen we – voor het 3de jaar op rij – als bedanking vanuit de Provincie een waardebon voor het inrichten van een gratis sessie bandenspanning. Deze zal plaatsvinden eind september / begin oktober 2017. Exacte datum en locatie verschijnt nog in het infoblad en op de website.

Bedankt alvast aan alle inschrijvers (inwoners, bedrijven, verenigingen,…) om zo Laarne op die mooie 2de plaats te krijgen.

Laatst gewijzigd op: 15/05/17

Deel deze pagina

Campagnebeeld vr gemeenten.jpg
© Groenestroom campagnebeeld

Nieuwsoverzicht