Provinciale toelagen voor het aanleggen van fietspaden in Oudenaarde, Destelbergen, Laarne en Lochristi (archief)

14 april 2017

De Provincie Oost-Vlaanderen geeft subsidies aan Oudenaarde, Destelbergen, Laarne en Lochristi voor het aanleggen van fietspaden. 

"De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken", zegt gedeputeerde Peter Hertog bevoegd voor mobiliteit. "Daarom ondersteunen we gemeenten bij de aanleg van nieuwe fietspaden."

Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden in Laarne

De gemeente Laarne wil i.k.v. een rioleringsproject fietspaden aanleggen langs Steentjesstraat, Lange Meire, Wegvoeringstraat. Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Ze komen dus in aanmerking voor een toelage van 80%. De deputatie kende een principiële belofte van toelage toe van 886.552 euro als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden in Oudenaarde

De stad Oudenaarde wil fietspaden aanleggen langs de Bourgondiëstraat. Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Ze komen dus in aanmerking voor een toelage van 80%. De deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 51.347,41 euro als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden en een fietsbrug in Destelbergen

De gemeente Destelbergen wil fietspaden en een fietsbrug aanleggen langs de Koedreef. Deze fietsinfrastructuur maakt deel uit van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk en komt dus in principe in aanmerking voor een provincietoelage van 40%. De deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 54.309,67 euro als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden en fietsbrug.

Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden in Lochristi

De gemeente Lochristi wil fietspaden aanleggen langs de Persijzerstraat en Leemstraat. Het fietspad langs de Persijzerstraat maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en komt dus in aanmerking voor een toelage van 80%. De deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 201.092,34 euro als tussenkomst in de aanleg van dit fietspad. Het fietspad langs de Leemstraat maakt deel uit van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk en komt in aamerking voor een toelage van 40%. Hiervoor kende de deputatie een vaste belofte van toelage toe van 92.100,75 euro als tussenkomst in de aanleg van dit fietspad.

Laatst gewijzigd op: 14/04/17

Deel deze pagina

oostvlaanderen.jpg

Nieuwsoverzicht