Nieuw: Digitale aanvraag voor inname van het openbaar domein (archief)

14 februari 2017

Ga je binnenkort verhuizen en wil je parkeerruimte voor de verhuiswagen? Ga je verbouwen en wil je een container voor de woning of een stelling op het openbaar domein plaatsen? Moet je dringend herstellingen uitvoeren aan je woning en moet je daarvoor bouwmaterialen, een kraan, een hoogtewerker op het openbaar domein plaatsen?  Komt een betonpomp beton storten en moet daarvoor de volledige straat worden afgesloten? Dan heb je een vergunning voor inname van het openbaar domein nodig.

Politiereglement , Art.2.2.1

Het is verboden zonder schriftelijke en voorafgaande toelating van de burgemeester om het even welk voorwerp, behoudens voertuigen, wanneer dit volgens het verkeersreglement toegelaten is en behoudens uitzonderingen door dit reglement toegestaan, op de openbare weg te plaatsen. Elke hindernis dient op gepaste wijze en in overeenstemming met artikel 78 van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer te worden gesignaleerd.

Vanaf nu kan je zo een vergunning ook digitaal aanvragen via ons Digitaal Loket/Mobiliteit. Naast de digitale aanvraag vind je er ook het retributiereglement. De betaling van de retributie kan je vanaf nu digitaal uitvoeren vanuit je luie zetel.

Natuurlijk kan je je aanvraag ook nog via de papieren aanvraagformulieren indienen:

- aanvraag parkeerplaatsen / inname openbaar domein

- aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Laatst gewijzigd op: 14/02/17

Deel deze pagina

IOD.jpg

Nieuwsoverzicht