De bib beschikt al enige tijd over een collectie luisterboeken voor volwassenen én jeugd. Dit zijn boeken die (soms in verkorte vorm) zijn ingesproken door professionele stemmen op een cd.

Het is een goed alternatief voor mensen met een leesbeperking, maar ook om onderweg (vb. in de wagen) te beluisteren.

daisyspeler
De bib beschikt ook over een Daisy-speler. Deze speciale maar eenvoudige (grote toetsen met één functie) toestellen zijn perfect afgestemd op de behoeften van blinden, slechtzienden en mensen met een leesbeperking (spierziekte, dyslexie) maar kunnen ook door senioren gebruikt worden. Ze worden uitgeleend met een duidelijke gebruiksaanwijzing waarin de mogelijkheden van het toestel nauwkeurig worden uitgelegd (wijzigen toonhoogte, leestempo,...).

Het toestel is in de bib gratis uitleenbaar voor 3 weken.

Op de Daisy-speler kan je luisterboeken afspelen, of beter nog: Daisy-boeken. Zo’n Daisy-boek heeft een groot voordeel: je kan het hanteren als een gewoon boek. Je kan het in één ruk doorlezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk, stukken opnieuw beluisteren en zelfs een bladwijzer plaatsen.

In de bib beschikken we reeds over flink wat luisterboeken.

Laatst gewijzigd op: 27/01/14

Bibliotheek

Hoofdbibliotheek Keistraat 5
Laarne
T 09/368 13 95
bibliotheek@laarne.be