Wat moet ik doen als ik geen oproepingsbrief gekregen heb?

In principe hebben alle kiesgerechtigde inwoners van Laarne en Kalken een oproepingsbrief voor de verkiezingen van 9 juni ontvangen. Is dat nog niet gebeurd of is jouw brief zoek geraakt dan kan je een duplicaat komen ophalen in het gemeentehuis te Laarne.

Wat moet ik doen als ik nog geen brief gekregen heb?

Heb je nog geen oproepingsbrief gekregen, dan kan je een duplicaat ophalen in het gemeentehuis. Je kan langskomen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bij de dienst bevolking. Dit kan ook nog op verkiezingsdag. Je kan op 9 juni nog tot 14.00 uur terecht op het gemeentehuis.

Hoe gebruik ik mijn digitale oproepingsbrief? 

Iedereen met een actieve e-box in Mijn Burgerprofiel kan daar ook zijn / haar oproepingsbrief downloaden. Deze mag dus als volwaardige oproepingsbrief getoond worden in het stembureau.

Wat moet ik doen als ik mijn oproepingsbrief verloren ben?

Ook in dat geval kan je een duplicaat ophalen in het gemeentehuis. Je kan hiervoor tijdens de openingsuren van het gemeentehuis terecht bij de dienst bevolking. Dat kan op 9 juni nog tot de sluiting van de stembureaus.

Wat moet ik doen als mijn oproepingsbrief beschadigd is?

Je oproepingsbrief moet nog leesbaar zijn. Dat betekent dat je naam en andere gegevens duidelijk leesbaar moeten zijn. Is dat niet meer het geval, dan kan je een nieuw exemplaar ophalen in het gemeentehuis.

Moet ik gaan stemmen als ik geen oproepingsbrief gekregen heb?

Er geldt opkomstplicht voor de verkiezingen van 9 juni. Dit betekent dat je verplicht bent om je met je oproepingsbrief te melden in het stembureau. Kiezen is een democratisch recht, het staat je dus vrij om blanco te stemmen.

Wat als ik mijn oproepingsbrief vergeten ben?

Merk je in het stembureau dat je je oproepingsbrief vergeten bent, dan kan je je identiteitskaart afgeven. Ook je rijbewijs is in dit geval een geldig identiteitsdocument.