Gezocht: vrijwilligers voor stem- en telbureaus

Voor de verkiezingen 2024 zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om te zetelen in een stem- of telbureau. Vind je het leuk om te leren hoe alles in z’n werk gaat bij de verkiezingen en wil je wel eens achter de schermen meehelpen? Laat het dan weten aan de dienst burgerzaken.

We voorzien een duidelijke vrijblijvende infosessie om jullie wegwijs te maken in de taken van een stem – of telbureau. Voor de voorzitters van de stem- en telbureaus voorzien we bovendien ook nog een extra meer gedetailleerde opleiding in de weken voor de beide verkiezingen.

Het vervullen van deze burgerplicht is noodzakelijk om alles in goede banen te leiden en wordt enorm gewaardeerd. Voor het zetelen in een stem- of telbureau voorziet de overheid een vergoeding. Op de dag van de verkiezingen voorziet de dienst burgerzaken een aanspreekpunt op iedere stem – of tellocatie. De gemeente zorgt bovendien voor een broodjesmaaltijd en de nodige dranken.

Wil je meer weten? Interesse om te helpen als vrijwilliger? Of wens je geheel vrijblijvend de infosessie te volgen? Ga naar www.laarne.be/vrijwilliger-bij-verkiezingen of neem contact op met de dienst burgerzaken.burgerzaken@laarne.be 09 365 46 00

Gepubliceerd opdinsdag 2 jan 2024 om 07:00