Veelgestelde vragen

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om boodschappen te doen of om naar de post, bank of apotheek te gaan, je hond uit te laten, ...? Geef dan je vragen door via info@laarne.be of bel naar 09 365 46 26

Algemene vragen?

Medische vragen?

Vragen van bedrijven en zelfstandigen?

  • Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO): 0800 20 555 - website VLAIO
  • Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ): 0800 12 018 (maandag tot vrijdag van 08:00 tot 20:00) - website RSZV 
  • Unie van Zelfstandige Ondernemers(UNIZO): Welke winkels mogen openblijven? Welke steunmaatregelen zijn er voor ondernemers? Wie komt in aanmerking voor een hinderpremie? Voor al je vragen kan je terecht op de website van UNIZO.
  • Alle info over lokale handelaars en ondernemers, de Hart-onder-de-riem-bon en de coronasubsidie vind je op www.madeinlaarne.be

Veelgestelde vragen aan onze diensten

V: Hoe kunnen we toch een evenement coronaveilig organiseren?

A: Wie op dit moment een zittend evenement wil organiseren, vult best het Covid Infrastructure Risk Model (CIRM) in. Aan de hand van parameters wordt via een vragenlijst achterhaald hoe coronaveilig permanente infrastructuren voor cultuur, sport en evenementen zijn.
Om de veiligheidsrisico's na te gaan voor de organisatie van een evenement, is er het Covid Event Risk Model (CERM).
Wie een evenement organiseert binnen de gemeente, stuurt als bijlage de resultaten van de CIRM en CERM mee. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met de Dienst Vrije Tijd en Jeugd. 

V: Mag ik nog op reis nu het coronavirus wereldwijd opnieuw aan een opmars bezig is?

A: Reizen is momenteel nog steeds toegelaten, al veranderen de reisadviezen voor bepaalde landen erg vaak. Het is belangrijk dat u de website van de FOD Buitenlandse Zaken voldoende controleert om het reisadvies voor uw reisbestemming te kennen. Ga hiervoor naar https://diplomatie.belgium.be/nl.

V: Kan ik huwen in de gemeente in tijden van corona?

A: Jazeker, al treffen we heel wat maatregelen om een veilig verloop van de huwelijksceremonie te garanderen. Zo kunnen we slechts een beperkt aantal mensen toelaten in de trouwzaal, moet men bij het betreden van het gemeentehuis en de trouwzaal een mondmasker op hebben en kan er een receptie voor slechts 10 personen worden aangeboden. Alle gedetailleerde richtlijnen vind je op https://www.laarne.be/huwelijk.