Update coronamaatregelen - gemeentelijke crisiscel geactiveerd

Op dit moment is de alarmdrempel van bijkomende besmettingen in Laarne nog niet bereikt, maar waakzaamheid is geboden. Daarom is de gemeentelijke crisiscel opnieuw geactiveerd. De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op donderdag 30 juli 2020.

Nationale maatregelen
Naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad vragen wij aan iedereen om de aangekondigde maatregelen strikt op te volgen. Interpreteer bovendien de regels zo strikt mogelijk. Voelt een situatie aan als onveilig? Spreek dan de verantwoordelijke(n) aan en ga meteen weg. Draag je mondmasker waar het verplicht is, maar ook op plaatsen waar veel mensen samenkomen. Zorg dat zowel je mond als neus voldoende bedekt zijn.

Beperking sociale bubbel
Tot nu was de sociale bubbel voor elk individu beperkt tot 15 personen per week. Vanaf woensdag 29 juli 2020 worden dat dezelfde 5 personen voor de komende vier weken en voor een heel gezin, dus niet meer per individu. Kinderen jonger dan twaalf zijn niet opgenomen in deze telling. Die 5 personen zijn mensen bovenop uw gezin met wie u dus nauwe contacten mag hebben, contacten waarvoor de veiligheidsafstand niet altijd moet worden gerespecteerd.

Meer info over de bijkomende maatregelen lees je op de website van het crisiscentrum en op www.info-coronavirus.be

Lokale maatregelen
Het lokaal bestuur nam reeds volgende maatregelen n.a.v. de vorige Nationale Veiligheidsraad:

  • Mondmasker verplicht in alle openbare gebouwen
  • Mondmasker ook verplicht op openbare markt
  • Mondmasker verplicht in WZC

Na de gemeentelijke crisiscel van donderdag aanstaande zullen eventuele nieuwe bijkomende lokale maatregelen, worden bekendgemaakt via onze social media en onze COVID-19 -pagina.

Momenteel vind je daar al

 

 

Gepubliceerd opdinsdag 28 jul 2020 om 17:04