Streekproducten

Handelaars op de bezem

De Heksengilde Laarne vond heel wat handelaars bereid om een heksenproduct aan te bieden. Heksengebak en het bier Toverhekske zijn het meest gekend, maar het aanbod is met paté, kaarsen, kaas, gerechten, … veel ruimer!

Meer info op www.heksengilde.be/heksenproducten

Producten met paardenmelk 

Paardenmelk heeft heel wat heilzame krachten. Paardenmelkerij Kattenheye biedt producten aan op basis van dit ‘witte goud’, dit gaat van likeur over ijs tot shampoo en handzeep. Het aanbod is divers, de basis steeds dezelfde: paardenmelk.

Meer info op www.paardenmelkerij.info

Verrukkelijk Lokaal

Rivierpark Scheldevallei en het project PDPO Donkmeer maakten in samenwerking met het Regionaal Landschap Schelde-Durme de brochure Verrukkelijk Lokaal. Die bundelt lokalen producenten van  Berlare, Laarne, Wetteren en Wichelen. Zo kan je online en in een handig boekje met fietsroute ontdekken waar je producten van eigen bodem in huis kan halen.

De brochure is in Laarne gratis verkrijgbaar in de bibliotheken van Laarne en Kalken. 
Geïnteresseerden kunnen eveneens online door de brochure scrollen of alle producenten op de kaart bekijken. Ontdek meer in dit filmpje!

Fairtrade 

Vlaai 

Vlaai is in Oost-Vlaanderen een gekend gebak. (Groot)moeders bakken het al decennialang volgens familierecepten bij feestelijke aangelegenheden zoals kermissen. De Oost-Vlaamse vlaai verschilt helemaal van de Limburgse fruitvlaai die een soort fruittaart is. Oost-Vlaamse vlaai, dus ook de Laarnse, wordt gemaakt met speculaas, beschuit, peperkoek, bloem, eieren, melk, kruiden … en wat sinaasappelzeste. Per gemeente of familierecept zijn er lichte verschillen, maar ongetwijfeld smaken alle vlaaien even lekker. Loop dus zeker eens langs bij de Laarnse bakkers!