Sportlaureaten 2020

Het coronavirus gooide het leven in 2020 serieus overhoop. Ook de professionele en amateursporters werden niet ontzien. Het sportseizoen werd vroegtijdig stopgezet, kampioensvieringen geannuleerd. Toch hebben het afgelopen jaar heel wat sporters en vrijwilligers van sportclubs - in vaak moeilijke omstandigheden - het beste van zichzelf gegeven. Zij verdienen het dus om in de bloemetjes te worden gezet.
De Sportdienst en Sportraad deden zoals gewoonlijk een oproep om deze verdienstelijke sporters en vrijwilligers te melden. Er kwamen heel wat reacties binnen.
Gezien de omstandigheden is een officieel inhuldigingsmoment helaas niet aan de orde. De Sportdienst werkte echter een coronaveilig alternatief uit. De sportlaureaten werden individueel uitgenodigd om hun trofee in ontvangst te nemen. Met die trofee mochten ze dan op de foto, genomen door fotograaf Dirk Wollaert. Deze foto's kregen een ereplaats in de Sporthal Veldmeers. Vanaf 1 maart zal iedere dag een sportlaureaat in de bloemetjes worden gezet op de gemeentelijke facebookpagina en die van de Sportdienst als ook op de homepage van www.laarne.be. In de brochure (onderaan deze pagina) kan je uitgebreid kennismaken met alle laureaten. 

Daarnaast wilden de Sportdienst en de Sportraad in deze ‘corona-editie’ een speciale vermelding voor alle inwoners die tijdens de pandemie zijn blijven bewegen of terug zijn beginnen sporten. De trofee # Blijf Sporten van Sport Vlaanderen, die de Sportdienst in ontvangst mocht nemen, is eigenlijk voor hen.