Sociaal huren

Wat?

In Laarne kan u zich voor sociale woningen inschrijven bij Woonpijler. Inschrijven voor een sociale woning kan via het centraal inschrijvingsregister (CIR): www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Je kan ook nog steeds terecht bij de woonmaatschappij om je in te schrijven.

Wie algemene vragen heeft over sociaal huren kan hiervoor ook op afspraak terecht bij de woondienst.
Wie hulp wenst om zich in te schrijven, kan op afspraak terecht bij de sociale dienst van het OCMW.

Voorwaarden

Om u te kunnen inschrijven voor een sociale woning moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo zijn er voorwaarden op vlak van inkomen, eigendom,…

Alle voorwaarden vindt u hier terug.

Procedure

Inschrijven tot het bekomen van een sociale woning gebeurt aan de hand van het centraal inschrijvingsregister (CIR): www.vlaanderen.be/sociaalhuren

Registreer via www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Dit kan je doen als volgt:

  1. Je meldt je aan via www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Je kan veilig aanmelden met Itsme (www.itsme.be) of e-ID en kaartlezer.
  2. Je vult uw gegevens op een paar pagina’s in. Wat de overheid al weet, is automatisch ingevuld. Maar men heeft niet al uw gegevens. Daarom moet je nog extra documenten met persoonlijke informatie toevoegen.
  3. Je doet je aanvraag. Dat doe je door op de knop ‘Aanvraag indienen’ te klikken. Als je dossier onvolledig is, informeert de woonmaatschappij welke documenten nog ontbreken.
  4. Is alles in orde en voldoe je aan de voorwaarden, dan ben je ingeschreven als kandidaat huurder.

Bedrag

Inschrijven bij een woonmaatschappij is gratis.
Ook de hulp om te worden ingeschreven verleend door de sociale dienst van het OCMW is kosteloos.