Sintbrievenbussen

Vele kinderen maakten zich grote zorgen: zou het coronavirus verhinderen dat Sinterklaas dit jaar zou langs komen? Gelukkig schreven ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke een brief aan de goed heilig man waarin ze duidelijk stelden dat hij niet in quarantaine moet noch gebonden is aan de avondklok. Iedereen kan dus met een gerust hart zijn of haar schoentje zetten.

Sinterklaas nam op zijn beurt contact op met het gemeentebestuur van Laarne. Of het mogelijk was om op een paar locaties in de gemeente brievenbussen te plaatsen zodat de brieven van kinderen hem sneller zouden bereiken? Gelukkig stemden burgemeester Ignace De Baerdemaeker en de schepen van Jeugd Andy De Cock toe. 

Je vindt de Sintbrievenbussen aan: 

  • De bibliotheek van Laarne
  • Het gemeentehuis van Laarne
  • Het bibliotheekfiliaal in Kalken
  • Het Sociaal Huis in Kalken

De Sint liet trouwens weten dat er in de gemeente alleen maar brave kinderen wonen en dat hij veel brieven en tekeningen verwacht. Wie iets post, ontvangt een berichtje terug. Laat dus zeker naam en adres achter op de brief of tekening! Sinterklaas sprak ook een boodschap in voor alle kinderen. Bekijk het filmpje!