Reservelijst(en) ELZ Scheldekracht voor 65-plussers vanaf vandaag: aanmelden kan online!

De vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke zijn al enkele weken operationeel. Doordat bevestigen van de uitnodiging niet verplicht is en mensen soms niet opdagen, zijn er op sommige dagen vaccins over. Daarom wordt er binnen de ELZ Scheldekracht o.a. met reservelijsten gewerkt.
Het lokale callcenter contacteert proactief de genodigden die hun afspraak nog niet hebben bevestigd om op voorhand een zicht te krijgen op de vaccinaties die nog ‘open staan’. Vervolgens belt het lokale callcenter personen uit een reservelijst van prioritaire groepen op om gevaccineerd te worden op één van de eerstkomende vaccinatiedagen.

Wie staat er op deze reservelijst?
Bij het opstellen van deze reservelijst wordt de volgorde van de vaccinatiestrategie van de Vlaamse overheid gevolgd. Momenteel wordt deze reservelijst binnen ELZ Scheldekracht samengesteld uit:
  • 65-plussers NIEUW! (= alle personen die vandaag reeds ouder zijn dan 65 jaar of die nog 65 worden in 2021. Meld je hier aan voor het vaccinatiecentrum van Wachtebeke)
  • Personen met ernstige chronische aandoeningen (*)
  • Personen werkzaam in het vaccinatiecentrum (*)
(*) Deze twee doelgroepen kunnen zich niet zelf aanmelden. Zij die in aanmerking komen voor deze reservelijst worden automatisch uit een databank gehaald van het vaccinatiecentrum, de artsen en/of de mutualiteiten. Het heeft dus geen zin om zich aan te melden via het lokale callcenter of de huisarts.
 
Gepubliceerd opdonderdag 1 apr 2021 om 16:09