Regenwatertonnen

Het regent tonnen. En jij kan ze voordelig plukken, want onze gemeente doet mee met de groepsaankoop regenwatertonnen van @ddsstreekregisseurs. Tot en met oktober 2023 kan je je bestelling registreren op www.dds-streekregisseurs.be/regenwaterton. Er is keuze uit 3 modellen en verschillende kleuren. Als extraatje kan je kiezen voor een vulautomaat om het water via de regenpijp automatisch af te leiden naar je regenton. Heb je graag hulp bij de plaatsing? Ook die service kan je bijboeken. Vang tonnen druppels voor je tuin, want regenwater zorgt voor:

  • natuurlijke wateraanvoer voor tuinen, planten en reinigingsdoeleinden
  • biodiversiteit in je tuin
  • minder afhankelijkheid van kostbaar leidingwater
  • lagere waterfactuur

Hoe werkt het?

  1. Op de website www.dds-streekregisseurs.be/regenwaterton vind je alle informatie rond deze actie – zo zie je welke gemeenten deelnemen, welke modellen beschikbaar zijn, welke vulautomaten er zijn en krijg je info over de kostprijs (ton, hulpstukken, plaatsing).

  2. Scroll volledig naar beneden op deze pagina daar vind je de knop bestel nu – je komt op de inschrijfpagina terecht. Eerst moet je een keuze maken uit het type (types) regenwaterton(nen) en aantal (met de pijltjes) die je wenst, de eventuele hulpstukken en of je al dan niet hulp nodig bij plaatsing. Nadien kom je op een pagina om je persoons- en contactgegevens na te laten. Na dit te hebben ingevuld klik je gemeente Laarne aan. Je zal merken dat je 2 opties hebt ofwel thuis laten leveren ofwel zelf ophalen bij Safti (voor andere gemeentes die deelnemen aan deze actie kan dit afwijken)

  3. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je een factuur (via mail)  vanuit Safti (opgelet : het ontvangen van de factuur kan even duren want de bestellingen worden door DDS streekregisseurs gebundeld en aan het begin en midden van de maand doorgegeven naar Safti toe) – pas als deze factuur is betaald wordt de effectieve bestelling in orde gebracht. Safti neemt contact met u op telefonisch en/of per mail (dit kan tot 4 weken duren na het uitvoeren van de betaling) om een datum/uur voor levering af te spreken of om te melden dat uw regenwaterton beschikbaar is in de winkel indien je ervoor koos om de ton(nen) zelf op te halen. Eens je bent gecontacteerd door Safti mag je er zeker van zijn dat jouw ton/tonnen al dan niet met hulpstukken voor jou gereserveerd is/zijn.

  4. Klikte je aan hulp te willen bij het installeren van de regenwaterton dan maak je hiervoor zelf een afspraak met de dienst Goed Wonen op het nummer 0473 55 20 45 (je krijgt Cyrille aan de lijn) nadat jouw regenwaterton(nen) bij je thuis aanwezig is/zijn. Zij zorgen voor een aparte factuur voor de installatie na uitvoering.

Meer informatie