Psychologische hulp voor ouderen

65-plussers woonachtig in de eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht (dit is in de gemeenten Melle, Destelbergen, Merelbeke, Lochristi, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen en Laarne) kunnen sinds 1 augustus bij de eerstelijnspsycholoog (ELP) voor ouderen (Mevr. Lisa De Milde) terecht voor laagdrempelige en toegankelijke psychologische hulp.

 

Personen vanaf 65 jaar en met veel voorkomende klachten zoals sombere gevoelens, rouwverwerking, gevoelens van eenzaamheid, stress, aanpassingsproblemen…

kunnen zich (laten) aanmelden voor een kortdurend psychologisch aanbod op het nummer 0493 39 88 00 of via e-mail (elp.ouderen@elzscheldekracht.be)  met vermelding van de naam, telefoonnummer en eventueel een korte schets van de vraag. Een zorg- of hulpverlener kan zelf de aanmelding doen of deze gegevens doorgeven aan de patiënt of een familielid. Een verwijsbrief kan, maar hoeft niet.

 

Vanaf november zal psychologe Lisa De Milde elke woensdagvoormiddag beschikbaar zijn in het lokaal dienstencentrum in Laarne. Indien u zich niet kan verplaatsen, komt zij aan huis, naar het woonzorgcentrum of serviceflat,… Een gesprek duurt 50 minuten en afhankelijk van uw mutualiteitscode betaalt u vier euro (code eindigend op 1) of 11 euro (code eindigend op 0) per 50 minuten. Deze code is steeds te vinden op uw kleefbriefje van de mutualiteit (bv. code 110/110). U hoeft ter plaatse niets te betalen, aangezien de betaling gefactureerd wordt. Het is wel van belang dat u op het eerste gesprek een kleefbriefje van de mutualiteit en uw identiteitskaart bij heeft.

 

Heeft u nood aan een gesprek of wenst u nog meer informatie? Dan kunt u Mevr. Lisa de Milde bereiken via het nummer 0493 39 88 00

of op het e-mailadres: elp.ouderen@elzscheldekracht.be.

Meer info op: www.elzscheldekracht.be (‘Wie zijn we?’ > ‘Werkgroepen’ > ‘Werkgroep ELPF voor ouderen’).