Provincie Oost-Vlaanderen – 11de groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en aardgas

Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de elfde groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf je vóór 1 februari 2022  in via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom . Inschrijven kan vanaf 22 november 2021 en is gratis en volledig vrijblijvend. Je krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik. Vind je het voorstel interessant, dan accepteer je het aanbod tot en met 30 april 2022. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Goedkopere energie via groepsaankoop

Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 2 februari 2022 de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Binnen de vorige editie van groepsaankoop waren er voor onze gemeente 613 inschrijvingen waarvan 60 via het loket van de woondienst. 407 inwoners beslisten over te stappen, 80% van de inschrijvingen via het loket van de woondienst stapte over. 407 acceptaties komt op 12,19% van het totaal aantal EAN’s in Laarne. Hiermee scoren we een pak boven het gemiddelde van de overige lokale besturen in Oost-Vlaanderen. Concreet betekent dit dat 1 op de 8 energiecontracten in Laarne verbonden zijn aan deze groepsaankoop.

Ook de gemeente Laarne werkt mee

Lokaal bestuur Laarne ondersteunt dit initiatief. Wie geen toegang heeft tot het internet kan zich laten helpen door een gemeentelijke loketmedewerker. Maak eerst een afspraak op het nummer 09 365 46 00 (Woondienst – Els /Laëtitia) en breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee op de afgesproken dag en uur. Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.

Meer info

  • Gratis infolijn: 0800 60 601 (werkdagen van 9 tot 20 uur)
  • groenestroom@oost-vlaanderen.be
  • Lokaal bestuur Laarne:  09 365 46 00 (woondienst vragen naar Els of Laëtitia)

Ook bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik aansluiten, inschrijven voor hen kan enkel online.

Gepubliceerd opdinsdag 19 okt 2021 om 14:02