Praatmaat

Jongeren hebben het tijdens deze coronapandemie niet makkelijk. Het belangrijkste in hun jonge leven - vrienden en school - wordt serieus aan banden gelegd. Hoewel jongeren flexibel zijn, voelen velen zich eenzaam nu ze niet meer samen kunnen komen, naar de les kunnen gaan, met elkaar kunnen studeren, …
Het Lokaal Bestuur en OCMW Laarne zetten diverse acties op om jongeren te ondersteunen. Zo bieden ze studie- en werkplekken aan. Maar ze willen ook inzetten op het morele welzijn.

Ben jij een praatmaat?

Daarom zijn ze op zoek naar mensen met een psychosociale achtergrond zoals bijvoorbeeld psychologen of therapeuten (in opleiding of met pensioen). Bedoeling is dat zij zich op afgesproken tijdstippen beschikbaar stellen om met jongeren te praten die het moeilijk hebben. Als praatmaat bied je een luisterend oor en kijk je (indien nodig in overleg) hoe je jongeren verder kan helpen. Je bent discreet en vervult de rol van een vertrouwenspersoon.

Zoek jij een praatmaat?

Heb je het moeilijk in deze vreemde tijden? Voel je je eenzaam, angstig, ongelukkig, ... Heb je stress of wordt het studeren te veel? Mis je iemand om mee te praten of die naar je luistert, maar wil je familie of vrienden niet belasten? Een praatmaat kan je helpen! Dit kan volledig in vertrouwen en is kosteloos.