Is jouw kindje geboren in 2020 of 2021? Plant samen met ons een geboorteboom!

Een geboorte is een bijzondere gebeurtenis die we als lokaal bestuur niet zomaar voorbij laten gaan. Voor iedere geboorte tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 willen we op 20 november 2022 een boom planten in onze gemeente. Alle betrokken ouders werden door ons reeds uitgenodigd.

Op 2 locaties in de gemeente hebben we al een geboortebos aangeplant, nl. aan de gemeentelijke sporthal te Laarne en aan het bedrijventerrein “De Wallekens” te Kalken. Dit jaar willen we de ouders weliswaar de kans geven om de gekozen geboorteboom mee te nemen naar huis om zelf aan te planten. Op die manier zien de ouders de geboorteboom ontwikkelen en groeien, samen met hun kindje(s). Alle ouders werden door de dienst burgerzaken aangeschreven om zich hiervoor in te schrijven.

Dit jaar is bovendien het aanbod bomen uitgebreid tot 12 bomen. Het lokaal bestuur Laarne stelde een selectie samen van:

  • voornamelijk inheemse bomen
  • waardevolle bomen voor bijen en vlinders
  • klimaatbomen (bomen die bestand zijn tegen droogte, warmte, hevige neerslag, luchtvervuiling,...)
  • toekomstbomen (bomen die heel lang kunnen leven en in het algemeen zeer resistent zijn)
  • fruitbomen

Op zondagvoormiddag 20 november 2022 om 10 uur worden de bomen aangeplant of opgehaald voor aanplant thuis, aan het bedrijventerrein de Wallekens. Om 10.30 uur is er een groepsmoment met foto voorzien. Op een bord ter plaatse worden de namen van de pasgeborenen vereeuwigd. Na de inhuldiging volgt er nog een receptie.

Lees er alles over op www.laarne.be/geboortebos 

Gepubliceerd opwoensdag 21 sep 2022 om 10:13