Oplaadpunten voor elektrische voertuigen

In Vlaanderen rijden ongeveer 3,7 miljoen voertuigen rond, samen goed voor jaarlijks 56,4 miljard kilometer en 16 miljoen ton CO2-uitstoot. In de Europese en Vlaamse klimaatdoelstellingen ligt een uitdaging om efficiënter en duurzamer met energie om te gaan. Elektrisch rijden past in dat verhaal, want daarmee kan de CO2-uitstoot gevoelig beperkt worden.

Elektrische voertuigen worden aangedreven door een elektromotor, die gebruik maakt van elektriciteit die wordt opgeslagen in accu's. Die accu moet regelmatig opgeladen worden.

In Vlaanderen wordt er geïnvesteerd om een netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen uit te bouwen. De netbeheerders hebben een wettelijke verplichting opgelegd gekregen om een bepaald aantal oplaadpunten te installeren. Voor meer informatie over waar, wanneer en hoeveel oplaadpunten er zullen bijkomen, kunt u contact opnemen met de netbeheerder in uw regio.

De Vlaamse overheid is ook trekker van het Europees project BENEFIC. Dat project zal (tegen midden 2020) snelle en ultrasnelle laadinfrastructuur realiseren voor personenwagens, elektrische taxi’s en elektrische bussen. Via een open projectoproep werden 21 projecten geselecteerd in Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Nederland.

Laadpalen voor elektrische voertuigen in de gemeente

Er staan verschillende laadpalen voor elektrische voertuigen in de gemeente. Deze werden geplaatst door de netbeheerder Fluvius in overleg met het lokaal bestuur.

  • Kerkwegel Laarne (2 stuks)
  • Kalkendorp (2 stuks)
  • Parking Skala, Colmanstraat 51 (2 stuks)
  • Voorzien: parking aan de Brink Laarne (2 stuks)