Openluchtfototentoonstelling Alexander Dumarey - (Z)ONDER WATER

Van 13 juni tot en met 12 september 2021

Kasteeldreef en erekoer kasteel

De tweejaarlijkse openluchtfototentoonstelling toont beelden die Alexander Dumarey maakte van desolate openluchtzwembaden in binnen- en buitenland. Ooit waren ze enorm populair en talrijk, vandaag is hun bestaan niet langer duurzaam en rendabel. Ze raken in onbruik, vervallen en blijven vaak als een litteken achter in het landschap. Deze foto’s doen de toeschouwer niet alleen wegdromen naar bijna vergeten (vakantie)herinneringen, maar stemmen ook tot nadenken over de impact van de mens op zijn omgeving. 
De beelden staan eveneens in schril contrast met de Kasteeldreef, de eeuwenoude toegangsweg naar een adellijk buitenverblijf. Zowel het kasteel als de dreef zijn nog intact. De openluchtzwembaden, vakantievertier voor de gewone man, doorstonden de tand des tijds niet. 

Praktisch

De tentoonstelling in de Kasteeldreef is gratis te bezoeken van 13 juni tot en met 12 september 2021. Aan het begin en einde van de Kasteeldreef staan er een infobord en flyerhouders waarin je een gratis folder met plannetje kan vinden. 

Er is ook een (betalende) catalogus te verkrijgen bij:

  • Het Kasteel van Laarne, Eekhoekstraat 5
  • Gemeentehuis, Dorpsstraat 2
  • Bibliotheek Laarne, Keistraat 5
  • Dienst Vrije Tijd en Jeugd, Keistraat 5
  • Interieur Vervaet, Kasteeldreef 8
  • Bistro B, Dorpsstraat 43
  • Optiek Betty De Wilde, Lepelstraat 15

Ter gelegenheid van de tentoonstelling maakt Karwij, Lepelstaat 43, speciale zwembadkeramiek: 

  • Bekertjes met zwemmers (rood, groen en geel): 17 euro/struk
  • Schaaltjes met zwambadtegels (blauw, roze, groen): 35 euro set van 2 (diameter 11,5 en 9,5 cm) en 85 euro voor de grote schaal (diameter 25 cm)

Een aantal exemplaren is op voorraad, maar bestellen kan via pascale@karwij.be

Jeugdige bezoekers kunnen de tentoonstelling ontdekken via de Ridder-Kasperzoektocht. Die is eveneens te vinden in de flyerhouders. 

Bij het bezoek aan de tentoonstelling kan je met je UiTPAS ook een UiTPAS-punt sparen via de QR-code op de flyerhouders.

Exclusieve rondleiding - VOLZET

Op zondag 20 juni 2021 om 14 uur geeft Alexander Dumarey ter gelegenheid van Hoogtij zelf uitleg bij zijn foto’s tijdens een rondleiding waar maximaal 15 mensen aan kunnen deelnemen. Verzamelen voor de rondleiding aan het gemeentehuis (Dorpsstraat 2). Deze exclusieve rondleiding is gratis, maar reserveren is verplicht via:

Nog meer Alexander Dumarey

Check ook www.alexanderdumarey.be

Tot en met 26 september loopt in het Industriemuseum van Gent de tentoonstelling Kathedralen van de Industrie met eveneens foto's van Alexander Dumarey. 

Hoogtij

Deze openluchtfototentoonstelling kadert binnen Hoogtij. In de omliggende gemeenten Berlare, Destelbergen, Melle, Wetteren en Wichelen zijn ook fotoprojecten te bekijken. Voor meer info: www.hoogtijscheldevallei.be/in-beeld

Gerelateerde onderwerpen