Onthaaldag nieuwe en toekomstige ouders

Tijdens deze allereerste onthaaldag kan je kennismaken met verschillende lokale partners die een rol (kunnen) spelen in het leven van jouw kindje van bij de geboorte tot de eerste schooldag. De bibliotheek en IBO (Initiatief Buitenschoolse Opvang) openen de deuren. Je ontdekt wat het Huis van het Kind, de dienst voor onthaalgezinnen, de gemeentelijke vrijetijdsdiensten (jeugd, sport en cultuur) en de plaatselijke scholen te bieden hebben. 

Naast infostandjes zijn er leuke activiteiten op maat van families en de allerkleinsten. Het pieterpeuterpad van Diederike Smits valt te ontdekken. Madame (Veerle Ernalsteen) brengt haar picknickkleed en butler mee, net als heel wat verhalen. Bij een drankje van de Oxvan ontmoet je andere nieuwe en toekomstige ouders. Kortom, een fijne uitstap met jouw partner als ouders in spe of met jouw kersvers gezinnetje.

Praktisch

  • Zondag 19 juni 2022 van 10.00 tot 13.00 uur
  • Ontmoetingsplek, Bibliotheek en IBO, Keistraat - Laarne 
  • Deelname is gratis, maar graag inschrijven voor 13 juni via info@laarne.be of 09 365 46 00

Op deze onthaaldag wordt ook het nieuwe geboortepakket voorgesteld, net als het geboortekrantje Jij bent er klaar voor! en www.laarne.be/je-bent-er-klaar-voor waar alle nuttige info voor toekomstige en nieuwe ouders gebundeld is. 

Sinds december 2020 is Laarne een Kindvriendelijke Gemeente. Het Lokaal Bestuur zet de komende jaren in op kinderen en jeugd via het project Generatie KLAAR waarmee het de jongere generatie van vandaag wil klaarstomen voor morgen.