Onderhoudswerken Rivierstraat (N449) Laarne van start op 12 oktober 2020

Zowel het fietspad als de rijweg van de Rivierstraat (N449) zijn aan vernieuwing toe. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert daardoor onderhoudswerken uit.

Dit van aan de op-en afrit E17 richting Antwerpen tot aan de Heirweg (N445). De werken starten op 12 oktober en zullen ongeveer 3 weken duren.

Wat houden de werken in?

De aannemer vervangt de betonstraatstenen van het fietspad door asfalt. Door deze aanpassing verhoogt het rijcomfort van de fietser aanzienlijk. Ook de metalen afsluiting langs de fietspaden wordt vernieuwd. Daarnaast vervangt men ook de toplaag van de rijweg.

Uitvoering van de werken

De werken starten op maandag 12 oktober 2020 en zullen ongeveer 3 weken duren.

Verkeerssituatie

Om de hinder te beperken, wordt er in 2 verschillende fases gewerkt:

 • Fase 1 (10 werkdagen) - vervanging betonstraatstenen en metalen afsluiting fietspad

  - Tijdens de eerste fase wordt op de Rivierstraat één rijstrook afgesloten van aan de op- en afrit E17 richting Antwerpen tot de Heirweg (N445). De aannemer werkt afwisselend langs beide kanten van de Rivierstraat. Hierbij blijft enkel het verkeer richting Laarne mogelijk.

  - De fietspaden worden in beide richtingen afgesloten.
  - De omleiding voor het doorgaand autoverkeer richting E17 loopt via de Heirweg (N445), op- en afrit Destelbergen, R4, complex Destelbergen en E17. De omleiding voor fietsers loopt in beide richtingen via Zevestraat, Breestraat en Heirweg of via Holeindestraat en Callestraat.

 • Fase 2 (2 werkdagen) - vernieuwing toplaag asfalt

  Voor het vernieuwen van de toplaag van de rijweg, wordt de Rivierstraat gedurende 2 opeenvolgende dagen volledig afgesloten van aan de op- en afrit E17 richting Antwerpen tot de Heirweg. Ook alle zijstraten in de werfzone worden afgesloten t.h.v. de Rivierstraat. Daarnaast blijven ook de fietspaden in beide richtingen afgesloten.

  De omleiding voor het doorgaand autoverkeer loopt in beide richtingen via E17, complex Destelbergen, R4, op- en afrit Destelbergen en Heirweg (N445). De omleiding voor fietsers loopt in beide richtingen via Zevestraat, Breestraat en Heirweg (N445) of via Holeindestraat en Callestraat.

Bereikbaarheid woningen

Tijdens de werken van fase 1 zal de aannemer u op de hoogte stellen wanneer uw oprit tijdelijk niet toegankelijk is. In fase 2 is er geen verkeer mogelijk in de Rivierstraat. U parkeert uw auto dan ook buiten de werfzone. De aannemer houdt u verder op de hoogte.

Huisvuilophaling

De huisvuilophaling kan op een normale manier verlopen tijdens de werken.

Meer info en contact

De voortgang van de werken kan u volgen op wegenenverkeer.be/laarne.
Agentschap Wegen en Verkeer: 03 780 20 30

Gepubliceerd opvrijdag 2 okt 2020 om 11:45